A murit dramaturgul și romancierul Dinu Săraru

Data actualizării: | Data publicării:
Inquam Photos / George Călin
Descriere foto: Inquam Photos / George Călin

Dinu Săraru, cunoscutul romancier și dramaturg, a murit în această după-amiază, la vârsta de 92 de ani.

Scriitorul Dinu Săraru s-a stins din viață la Spitalul Universitar din București, fiind înconjurat de soția sa, Viviana, și de fiicele sale, Alexandra și Ruxandra.

Dinu Săraru s-a născut pe 30 ianuarie 1932, în comuna Slătioara, județul Vâlcea. A venit pe lume într-o familie de învățători, părinții săi fiind Costică și Cornelia Săraru. El a fost dramaturg, romancier, eseist, scriitor și publicist.

A debutat la Radiodifuziunea Română, unde a lucrat ca reporter în Redacţia Culturală, între anii 1950-1960. A scris reportaje și recenzii, iar pentru o vreme a publicat cronică teatrală și literară.

A fost directorul Teatrului Mic și Teatrului foarte Mic din București între anii 1977 și 1990, făcând parte din Comitetul Central al PCR. Ulterior, după Revoluția din 1989, Dinu Săraru a fost marginalizat, mult timp, de noua putere. În 2001 a fost numit de Ion Iliescu la conducerea Teatrului Național.  Scriitorul a condus instituția până în anul 2004, când a decis să demisioneze din funcție. 

 

Citește și: Iris Apfel, simbol excentric al modei, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut pe contul de Instagram al femeii de afaceri



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel