A murit compozitorul Carl Davis. Avea 86 de ani și era internat în spital

Carl Davis, captură video Youtube/ criterioncollection
Descriere foto: Carl Davis, captură video Youtube/ criterioncollection

Este doliu în lumea artistică, după ce unul dintre cei mai cunoscuți compozitori s-a stins din viață.

Compozitorul și dirijorul britanic de origine americană, Carl Davis, laureat al premiului BAFTA, a murit la vârsta de 86 de ani, în urma unei hemoragii cerebrale, potrivit anunțului familiei sale. Aceasta a transmis apreciere și recunoștință paramedicilor care l-au asistat pe Carl și echipei de terapie intensivă neurologică de la Spitalul John Radcliffe din Oxford, relatează joi PA Media/dpa.

Cariera lui Davis a fost impresionantă, având în vedere că a fost responsabil de compoziția muzicii pentru numeroase producții celebre de televiziune și film. Printre acestea se numără drama BBC "Pride and Prejudice" (Mândrie și Prejudecată) din 1995, pentru care a câștigat un BAFTA și un premiu Ivor Novello. De asemenea, a creat coloana sonoră pentru clasicul "The French Lieutenant's Woman" (Iubita locotenentului francez) din 1981.

Familia sa a menționat că Davis a fost un artist de talie mondială, compunând partituri pentru unele dintre cele mai iubite și memorabile drame de televiziune britanice. El s-a remarcat și ca dirijor și compozitor de lucrări simfonice, fiind, de asemenea, un remarcabil scriitor pentru balet. În plus, el a avut un rol crucial în rescrierea partiturilor pentru peste 50 de filme mute, de la creațiile lui Charlie Chaplin la cele ale lui Buster Keaton.

În 2005, în semn de apreciere pentru contribuțiile sale deosebite, Carl Davis a fost învestit cu titlul de Comandor al celui mai excelent Ordin al Imperiului Britanic de către monarh.

Născut în 1936 la New York, el și-a început cariera artistică în acest oraș, înainte de a se stabili în Londra în 1960. Aici, a împărțit viața sa cu actrița Jean Boht, cu care s-a căsătorit în 1970. Cuplul a avut două fiice, Hannah și Jessie, și se mândrea cu trei nepoți, Molly, Fred și Alice, potrivit Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 03 aug 2023, 20:27 | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience