A murit actorul Mihai Bica, „vocea” lui Arsenie Boca. Preot: S-a stins încet, înțelept, tot mai mult, până ce s-a învăluit, definitiv, în strălucirea cea nepieritoare

Data publicării:
Sursa foto: unplash.com
Descriere foto: Sursa foto: unplash.com

Actorul Mihai Bica a murit vineri, 27 ianuarie. Mihai Bica era cel care interpreta radiofonic scrierile Părintelui Arsenie Boca. 

„Conducerea și întreg colectivul Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu își exprimă profundul regret la trecerea în neființă a actorului Mihai Bica. Un talent desăvârșit și o voce unică, Mihai Bica a colaborat cu Teatrul GONG Sibiu, în 2016, la spectacolul „Furtuna” după W. Shakespeare, în regia Alinei Hiristea. Veșnică pomenire! Condoleanțe familiei!”, a transmis Teatrul GONG Sibiu.

Mihai Bica s-a născut în 10 decembrie 1963 la București. Timişorean de origine, actorul Mihai Bica a intrat la Institutul de Arta Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale în anul 1983. A studiat cu Olga Tudorache, alături de care s-au aflat doi asistenţi, actori de mare talent, Florian Pittiş şi Florin Zamfirescu. Numele actorului Mihai Bica este legat, în mare parte, de Teatrul din Sibiu, la început ca actor, apoi director al instituţiei. Împătimit de profesie, din 1988 şi până în 2000 a onorat scena sibiană prin interpretări de excepţie. Din 2002 a fost actor al teatrului „Sică Alexandrescu” din Braşov. ”

 

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel