A mai dispărut o clădire istorică din București. Chiar sub ochii noștri

Data publicării:
Clădirea cinematografului Volga, foto Oana Pavelescu - DC Business
Descriere foto: Clădirea cinematografului Volga, foto Oana Pavelescu - DC Business

Clădirea cinematografului Volga a dispărut încet dar sigur chiar sub ochii trecătorilor grăbiți care treceau prin intersecția Căii Dorobanți cu bulevardul Ștefan cel Mare și cu Iancu de Hunedoara.

Ascunsă sub mesh-uri de pe care ”țipau” diverse reclame, clădirea pierea tăcută și neobservată de nimeni.

Primăria Capitalei a trimis redacției DCBusiness un răspuns la întrebarea dacă această clădire a fost demolată legal sau nu. În documentul oficial se spune că demolarea a fost făcută ilegal:

”Conform datelor furnizate de DGPLCMB, răspundem solicitării dvs. înregistrată la Direcția de Presă cu nr. 34092/05.04.2022, informându-vă următoarele:

Imobilul din Calea Dorobanților nr. 99, sector 1 este situat în perimetrul Parcelarii Dorobanți înscrisă pe Lista Monumentelor Istorice din anul 2015, la poziția 207.

Cu ocazia verificărilor efectuate la această adresă, reprezentanții Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București au constatat că lucrările de desființare/construire la imobilul respectiv NU respectau prevederile celor două autorizații emise de Primăria Municipiului București.

În această situație, conform art. 27 alin. 1 din Legea nr. 50/1991 – republicată, cu modificările și completările ulterioare, polițiștii locali din cadrul DGPLCMB au sesizat organele de cercetare penală.

În ceea ce privește respectarea prevederilor contractuale cu ocazia efectuării lucrărilor de desființare, nu intra în atibuțiile DGPLCMB, respectarea termenilor contractuali dintre două entități de drept privat fiind reglementată de Codul Civil.”

Sesizări au mai fost făcute de- a lungul timpului iar anul trecut a fost deschis dosarul penal și făcută sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, însă demolarea construcției continuat nestingherită.

Clădirea a fost construită în perioada interbelică în expertiza tehnică a clădirii scriind că: ”Construcția a fost edificată între cele două războaie mondiale din secolul trecut.

 

Citește continuarea pe DC Business. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel