A GIRLS STORY, spectacol după textul lui Annie Ernaux, laureata Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2022

Vara Anotimpurilor FEST-FDR la Teatrul Național din Timișoara înseamnă un nou spectacol european. 

Astfel, vineri, 7 iulie 2023, de la ora 19, Teatrul Național aduce, literal, pe scena sa următorul spectacol al Anotimpurilor FEST-FDR: A GIRLS STORY, adaptare după romanul laureatei Premiului Nobel pentru literatură în anul 2022, Annie Ernaux.

 

Schaubühne Berlin este cel mai cunoscut teatru din Germania pe plan mondial. Mari actori, regizori, coregrafi au definit istoria acestei scene. Celebrul regizor Thomas Ostermeier preia conducerea acestui teatru, în 1999, iar Schaubühne –  în continuare un teatru de atitudine socio-politică – se distinge astăzi prin diversitatea manifestelor estetice și stilistice ale regizorilor care montează aici. A Girls Story este un spectacol perfect înscris în această direcție. Plecând de la romanul lui Annie Ernaux, o voce puternică a literaturii sociale și a feminismului, actrița Veronika Bachfischer, împreună cu regizoarea Sarah Kohm, recuperează într-un monolog de mare intensitate povestea tinerei Annie, într-un balans delicat între istoria personală și istoria epocii.

 

Spectacol prezentat în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, parte din traseul Vocile orașului / Atelierul Identitate, cuprins în Programul Cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023".

Spectacol realizat cu sprijinul Goethe Institut și Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.  

 

Biletele s-au pus în vânzare on-line, pe www.tntm.ro, sau fizic, de la Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, orar marți-duminică, orele 11-19, tel. 0256 201 117.

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 27 iun 2023, 17:59 | Categorie: Evenimente


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience