A crezut că a cumpărat un câine, dar s-a înșelat. Șocul unui femei atunci când a descoperit ce animal a adus în casă FOTO

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Ray Hennessy
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Ray Hennessy

O familie din Peru a cumpărat un caine care s-a dovedit a fi un animal sălbatic. 

Când Maribel Sotelo şi familia acesteia au achiziţionat un pui de câine de la un mic magazin din centrul oraşului Lima nu au ştiut că animalul cumpărat era de fapt o vulpe, informează Reuters.

Noul animal de companie al familiei s-a jucat iniţial cu ceilalţi câini din vecinătate, dar pe măsură ce creştea, au început să iasă la iveală semne că ceva nu este în regulă, notează Agerpres. 

''Câinele'', botezat ''Run Run'', a început să fugărească găinile şi raţele din împrejurimi, pe care le ucidea sau le mânca, spre nemulţumirea vecinilor. În cele din urmă, s-a dovedit că este de fapt o vulpe andină, cu picioare subţiri, coadă stufoasă, bot ascuţit şi urechi proeminente.

''Am crezut că este un câine de rasă'', a spus Sotelo, care a adăugat că fiul ei, un adolescent, a cumpărat animalul de companie pentru o sumă echivalentă cu 13 dolari în urmă cu şase luni.

''O femeie ne-a spus că a mâncat trei porcuşori de guineea'', a spus cu regret Sotelo, care acum trebuie să le plătească vecinilor despăgubiri pentru animalele omorâte.

Cu câteva zile în urmă, ''Run Run'' a fugit de acasă, iar proprietarii, poliţia ecologică şi responsabili din cadrul National Forest and Wildlife Service (SERFOR) o caută pentru a o duce la un centru special sau la o grădină zoologică.

Walter Silva, veterinar şi specialist în animale sălbatice din cadrul SERFOR, a declarat pentru Reuters că multe animale sălbatice sunt aduse de ''traficanţi'' din regiuni ale Amazoniei cum ar fi Loreto, Ucayali şi Madre de Dios, pentru a fi comercializate ilegal în Lima.

''Traficul cu animale sălbatice aduce astfel de consecinţe. Multe specimene sunt capturate din vizuini. Pentru acest lucru, îi ucid pe părinţi, iar puii sunt comercializaţi ilegal pe pieţe ilegale'', a spus el.

''În acest caz, o vulpe a fost cumpărată pe post de câine domestic'', a mai spus el, citat sâmbătă de Reuters.

Medicul veterinar a spus SERFOR a realizat 128 de intervenţii anul acesta pentru a confisca animalele sălbatice din Lima. Comerţul ilegal cu animale este o infracţiune în Peru şi presupune pedepse cu închisoarea între trei şi cinci ani, a spus SilvaGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel