A aflat că are cancer la sân după un semn bizar. Tumora era de mărimea unei mingi de tenis. Pacientă, lecție pentru femei: Am învățat să accept frumusețea care nu poate fi înlăturată de medicamente

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Povestea femeii care a aflat că are cancer la sân după un semn ciudat al corpului. Ce spune despre secretul de a accepta boala.

Cancerul apare atunci când în genele care reglează creșterea celulară au loc modificări numite mutații. Mutațiile permit celulelor să se dividă și să se înmulțească în mod necontrolat.

Cancerul mamar este un cancer care se dezvoltă în celulele mamare. În mod obișnuit, cancerul se formează fie în lobulii, fie în canalele sânului. Lobulii sunt glandele care produc laptele, iar canalele sunt căile care aduc laptele de la glande la mamelon. Cancerul poate apărea, de asemenea, în țesutul gras sau în țesutul conjunctiv fibros din sân.

Celulele canceroase necontrolate invadează adesea alte țesuturi sănătoase ale sânului și se pot deplasa până la ganglionii limfatici de sub brațe. Odată ce cancerul pătrunde în ganglionii limfatici, are acces la o cale de deplasare către alte părți ale corpului.

Heather este o pacientă care a trecut prin experiența cancerului la sân și care a povestit totul despre ce a pățit și cum a reușit să treacă peste efectele secundare ale tratamentului, peste vestea diagnosticului și cum a acceptat boala.

"În septembrie 2012, am început să am mâncărimi la nivelul sânilor. La început am crezut că este doar piele uscată și că nu este nimic care să mă îngrijoreze. Într-o seară, după ce m-am întors acasă după ce am predat Zumba, am făcut o autoexaminare a sânilor și am simțit un nod mare pe partea laterală a sânului.

Mi-am sunat imediat ginecologul, iar acesta m-a trimis la un centru local de sân din apropierea casei noastre din Montgomery, Alabama, pentru o biopsie și o mamografie. Câteva zile mai târziu, clinicienii de la centrul de sân m-au informat că testele mele au arătat că aveam cancer de sân. Tumora din sânul meu era de mărimea unei mingi de tenis.

Bineînțeles, vestea a fost devastatoare. Soțul meu, Trey, habar nu avea ce să facă și nici eu nu aveam. Dar știam că trebuie să fiu puternică. Știam că copiii mei și soțul meu aveau să mă urmeze. Ei aveau să facă față situației așa cum o făceam eu. Așa că am luat decizia de a fi puternică și de a continua să merg mai departe", a povestit Heather.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel