9 moduri în care Luna Plină vă poate afecta sănătatea. Inclusiv LUNA ROZ

Data publicării:
Luna Plina. Foto Unsplah/ Autor Ganapathy Kumar
Descriere foto: Luna Plina. Foto Unsplah/ Autor Ganapathy Kumar

Luna plină din aprilie răsare în această noapte și se va înălța în constelația Scorpionului. Numită tradițional Luna roz, această lună plină va fi a doua cea mai strălucitoare din acest an. Luna plină, însă, ne poate afecta sănătatea, în unele cazuri în mod nefast, arată câteva studii. Iată cum: 

În această noapte vom avea o lună plină! Una roz, mai specială și poate că ar trebui să fim atenți și la anumite aspecte care țin de cum ne poate ea afecta sănătatea. De multe ori auzim oameni care ne spun că nu pot dormi sau că nu se simt bine în nopțile cu lună plină. Dar este adevărat ce se spune? Iată ce arată câteva studii: 

9 moduri în care Luna Plină vă poate afecta sănătatea


Iată câteva lucruri interesante pe care cercetătorii le-au descoperit cu privire la Luna plină și efectele acesteia asupra sănătății.

1. Inima
Se pare că ciclurile Lunii pot avea un efect asupra inimii, și nu în sens romantic. Un studiu publicat în Indian Journal of Basic and Applied Medical Research a arătat că inima are performanțe maxime în timpul unei Luni pline și noi. Deci, verificați fazele Lunii înainte de a ajunge la sală!

2. Creierul
La fel ca Luna este responsabilă pentru fluxul și refluxul mareelor, deoarece creierul nostru este o sursă semnificativă de apă, cercetătorii olandezi au emis ipoteza că atracția gravitațională a Lunii ar putea avea un efect similar asupra creierului, provocând un comportament neregulat. Alte studii ale oamenilor de știință britanici arată că o lună plină ar putea de fapt să scadă activitatea convulsivă în epileptice. Cu toate acestea, în aceste cazuri, cercetătorii sugerează că aceasta se poate datora mai degrabă luminozității Lunii decât fazelor sale. Când Luna era strălucitoare, participanții au avut mai puține crize epileptice.

Cercetătorii au atribuit atribuie acest lucru hormonului melatonină, care este secretat în mod natural în creierul tău când soarele apune, prin urmare semnalează că este timpul să dormi. În epilepsie, se presupune că luminozitatea lunii pline contracarează această eliberare, scăzând astfel convulsiile.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel