9 alimente care au grijă de ficatul tău: efectele lor benefice sunt dovedite

Data publicării:
Anghinare. Foto Unsplash.com/ autor Reut Malichi
Descriere foto: Anghinare. Foto Unsplash.com/ autor Reut Malichi

Iată o listă de alimente care au efecte benefice asupra ficatului. 

Ficatul îndeplinește o mulțime de funcții importante: descompunerea alimentelor și transformarea lor în energie, stocarea vitaminelor, reglarea hormonilor, combaterea infecțiilor și - poate cel mai faimos - filtrarea toxinelor.

Iată o listă de alimente care îți vor ajuta ficatul să funcționeze bine.

Anghinare pentru sănătatea ficatului

Această legumă verde fibroasă, fin familia ciulinilor, a fost considerată în mod tradițional un ajutor pentru ficat, iar știința modernă pare să susțină aceste afirmații. Ingredientele active din anghinare includ antioxidanții cinar și luteolin. Un studiu turcesc a constatat că extractul de frunze de anghinare a contribuit la scăderea nivelului de grăsime din ficat, în timp ce altul din revista Experimental and Toxicologic Pathways a constatat că pretratarea cu extract de anghinare protejează ficatul împotriva daunelor cauzate de toxine.

Anghinarea pare, de asemenea, să stimuleze producția de bilă, care se realizează în ficat și ajută digestia grăsimilor din corpul nostru.

Ciulinul de lapte ajută la funcționarea ficatului

Ingredientul principal al acestui remediu hepatic vechi este silimarina, un compus bogat în antioxidanți. Se crede că silimarina poate stabiliza membranele celulelor hepatice, împiedicând pătrunderea toxinelor. Administrarea acestei plante de ciulin poate ajuta la reducerea acumulării de grăsimi în ficat, potrivit unui studiu din 2014 publicat în Jurnalul Mondial de Hepatologie.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel