8 Martie 2023- Ziua Femeii. Mesaje și urări pentru doamnele și domnișoarele speciale din viața ta

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Urări și mesaje de 8 Martie, ziua Internațională a femeii.

Ziua internaţională a femeii

Mame, surori, soţii, prietene şi logodnice... ce ne-am face fără ele? Ziua internaţională a femeii (#InternationalWomensDay) este despre celebrarea femeilor din viaţa noastră, despre a le arăta cât de mult le iubim, respectăm şi preţuim, pentru că nimeni nu poate spune cu sinceritate că nu le datorăm enorm de mult.

 

Această sărbătoare este, probabil, deosebit de importantă în părţi ale lumii unde femeile sunt încă forţate să se confrunte zilnic cu inegalităţi şocante şi este menită să sensibilizeze publicul cu privire la provocările şi luptele cu care se confruntă aceste femei. Scopul acesteia este promovarea şi conştientizarea în continuare a drepturilor femeilor şi obţinerea unui statut de egalitate de şanse pentru acestea în toate domeniile vieţii.

Ziua Internaţională a Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 februarie 1909, la New York. Doi ani mai târziu, socialista germană Luise Zietz a propus ca această sărbătoare să devină o sărbătoare anuală care să aducă în atenţie diverse probleme legate de femei, cum ar fi dreptul de vot şi promovarea egalităţii de drepturi pentru femei. Primele ediţii ale Zile Internaţionale ale Femeii au fost sărbătorite într-un mod cu totul diferit de cel din zilele noastre, sute de demonstraţii având loc în Europa. În timpul acestor demonstraţii, femeile au cerut să li se acorde în sfârşit atât dreptul de vot, cât şi dreptul de a ocupa funcţii publice. Discriminarea sexuală la locul de muncă a fost, de asemenea, o problemă importantă.

Până în 1977, Ziua Femeii a fost sărbătorită mai ales în ţările socialiste. Abia după decizia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite de a proclama ziua de 8 martie drept Ziua Internaţională a Femeii, sărbătoarea a căpătat popularitate la nivel mondial, notează Agerpres.

 

 

Iată cele mai emoționante mesaje și urări de Ziua Femeii

 

„Un gând mărunt pentru iubirea imensă pe care ţi-o port. La mulţi ani, mama!”

„Singura persoană care va avea întotdeauna încredere în mine, care va fi întotdeauna lângă mine, care mă va iubi întotdeauna … întotdeauna mama mea! La mulţi ani!"

„Îţi mulțumesc că m-ai iubit şi m-ai învăţat să iubesc şi pe ceilalţi, dar mai ales pe tine. La mulţi ani, mami!”

„De 8 martie îți urez o primăvară frumoasă, cu soare, fericire și toată dragostea prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”

„Fie ca ziua de 8 Martie să-ți aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze și toată fericirea de pe pământ. La mulți ani!”

„De 8 martie îți urăm o primăvară frumoasă, cu soare, fericire și toată dragostea noastră, prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”

„8 Martie este o zi plină de feminitate, zâmbete şi căldură sufletească. În această zi remarcabilă noi, bărbaţii, venerăm cu un deosebit respect – mamele, prin tandreţe şi iubire – soţiile, prin dragoste şi grijă părintească – fiicele, prin veşnice aduceri aminte – bunicile. ”

„Fiţi înconjurate de căldură, tandreţe, armonie, dragoste, înţelepciune, zâmbete de copii, bunăstare, sănătate Dumneavoastră şi apropiaţilor Dumneavoastră. Fie ca pacea şi înţelegerea să domine mereu în familiile Dumneavoastră."

„Pentru o ființa unică și minunată care îmi luminează viața cu un singur surâs! Soarta să-ți dăruiască un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și fericire! La muți ani, draga mea soție/mamă/bunică!”

„Mami, te iubesc. Pentru mine eşti unică, eşti primăvara mea însorită! La mulţi ani!”

„Mama!Ce cuvânt simplu…ce semnificație mirifică…Mama e cea care îți dă viață, te învață primii pașii în viață,primele cuvinte…ea te învață tot ce e important în viața ta! Mama... ești îngerul meu păzitor. La munți ani!”

”Ziua asta să fie un prilej de bucurie pentru noi toate, să simţim mai puţin apăsarea grijilor şi să ne umplem gândurile şi sufletul de căldura primăverii. La mulţi ani, tuturor femeilor!”

''Fie ca primăvara iubirii să îţi inunde sufletul cu bucuria şi parfumul tuturor florilor sale. Îţi doresc un 8 MARTIE cât mai frumos!''

„Îți sunt recunoscătoare pentru faptul că m-ai iubit necondiționat și că ai avut grijă de mine toată viața, iți sunt recunoscătoare pentru că îți pasă de viața mea, pentru că ai mereu o vorbă bună pentru mine când lucrurile merg rău.  Îți urez o zi plină de voie bună și sper ca dragostea mea să îți umple viața la fel cum dragostea pe care mi-ai purtat-o tu a umplut-o pe a mea.”

„Dacă viaţa ta ar depinde de dragostea pe care ţi-o port, ai fi nemuritoare. La mulţi ani, mamă!”

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel