7 părți ale corpului pe care le-ai curățat GREȘIT toată viața

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Joeyy Lee
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Joeyy Lee

Care sunt cele 7 părți ale corpului pe care le-ai spălat greșit toată viața.

Poate părea greu de crezut, dar există aproximativ 2.368 de specii bacteriene care trăiesc doar în buric și cu toate acestea, igiena în această parte a corpului poate să fie ignorată de multe ori. 

Buricul nu e singurul curățat greșit în timpul vieții. Mai există și alte părți ale corpului pe care le-am neglijat. 

1. Buricul

Majoritatea dintre noi, în general, fie ignoră curățenia buricului, fie îl curăță în mod greșit.

Buricul ar trebui să fie curățat o dată pe săptămână și într-un mod specific.

Cum se curăță?

Scufundă o dischetă de bumbac sau puțină vată în alcool sanitar și folosiți-l pentru a curăța interiorul. Repetați până când tamponul iese curat. Continuați cu un tampon proaspăt, uscat pentru a scăpa de alcoolul de frecare. Evitați să folosiți loțiune pentru corp.

2. Urechile

Acest lucru este de la sine înțeles, dar folosirea degetelor sau a oricărui alt lucru ascuțit pentru a curăța ceara urechii este un ”așa-nu” absolut.

Cum se curăță?

Aplicați câteva picături de ulei pentru copii sau glicerină pentru a înmuia ceara. După 1-2 zile, se toarnă ușor apă caldă cu ajutorul unei pipe prin picurare sau a unei seringi cu cauciuc. Întoarceți capul spre cealaltă parte pentru a lăsa apa să iasă. Ștergeți-l cu un prosop și repetați procesul după cum este necesar.

De asemenea, puteți utiliza un tampon pentru a vă curăța zona exterioară a urechii.

3. Limba

Potrivit experților, răzuirea limbii este cel mai eficient mod de a o curăța. Limba ta trebuie curățată la fel de des ca și dinții.

Cum se curăță?

Așezați un raclet special pentru curățarea limbii sau chiar periuța de dinți în partea din spate a limbii și aduceți-l încet spre exterior cu puțină presiune.

 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel