4 moduri de a te motiva să te trezești mai devreme. Cele mai bune sfaturi venite din partea experților

Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Trezitul devreme dimineața este o modalitate excelentă de a vă oferi ore suplimentare în timpul zilei, iar acest lucru se poate traduce în timp mai mult timp petrecut făcând lucrurile pe care le iubiți. Cu toate acestea, mulți dintre noi consideră că diminețile sunt dificile și se străduiesc să renunțe la somnul prețios în schimbul acelor ore sau minute suplimentare adăugate la zi. Cu toate acestea, doar pentru că este dificil nu înseamnă că nu merită efortul tău - experții spun că există mai multe modalități prin care te poți motiva să te trezești mai devreme. 

Stabiliți o intenție pentru motivul pentru care doriți să vă treziți mai devreme

Luați în considerare posibilitatea de a vă lua un moment pentru a reflecta și chiar a scrie motivele pentru care doriți să vă treziți mai devreme dimineața. Fie că tânjiți după o zi mai productivă, fie că vă doriți o dimineață mai liniștită, găsirea "motivului" vă poate ajuta să îl obțineți.
"Faptul că aveți un scop și un scop final pe care vă puteți concentra vă va ajuta să dați dimineților dumneavoastră structură și sens", explică Isabella Gordan, expert în somn, antrenor în știința somnului și cofondator al Sleep Society.

Urmează o rutină consistentă la culcare

Există o diferență între a te târî din pat dimineața și a te trezi odihnit. Dacă sperați să fie așa, trebuie să începeți să vă pregătiți cu mult înainte de a suna alarma. "Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a vă motiva să vă treziți devreme este să vă stabiliți o rutină bună la culcare. Cu cât adormiți mai devreme, cu atât veți fi mai odihnit când vă veți trezi dimineața devreme", explică Griffin Jackson, specialist în somn și expert în sănătate pentru Sleep Pilot.

"Pentru a face acest lucru, deconectați-vă de smartphone-uri și de orice alte distrageri cu 30 de minute înainte de a adormi", sfătuiește el, adăugând că ar trebui să vă culcați la aceeași oră în fiecare seară.

Învățați-vă să nu mai folosiți butonul de amânare al alarmei

Cu cât este mai ușor să te trezești dimineața, cu atât vei fi mai motivat să o faci, spun experții. Folosirea butonului "snooze" al ceasului deșteptător vă poate face să vă simțiți bine pe moment, dar, în cele din urmă, poate prelungi procesul de trezire și vă poate face să vă simțiți mai puțin odihnit odată ce ați ieșit în sfârșit din pat.

"Lupta este reală, dar încercați să rezistați impulsului de a apăsa butonul de snooze dimineața", spune Gordan. "În schimb, gândește-te la toate lucrurile productive pe care le poți face cu timpul tău suplimentar."

Dacă vă luptați cu adevărat cu trezirea la sunetul primei alarme, vă puteți înțărca treptat de la butonul de snooze prin setarea unor alarme strategice.

"Este important să vă planificați din timp, astfel încât să nu vă treziți că ați adormit alarma de cinci ori în fiecare dimineață. Încercați să setați două sau trei alarme la intervale de timp în loc de o singură sesiune lungă de snooze, astfel încât trezirea să devină mai ușoară în fiecare zi", recomandă Gordan, potrivit bestlife.com 

Creați un ritual pozitiv de dimineață

Una dintre cele mai bune modalități de a vă motiva să vă treziți dimineața devreme este să profitați la maximum de acest moment special al zilei. De exemplu, planificarea unor întâlniri cu prietenii pentru micul dejun, o plimbare prin cartier, un duș lung și relaxant sau găsirea timpului pentru a face exerciții fizice pot stimula o dimineață mai devreme. "Fă-ți timp pentru a stabili un mod calmant și energizant de a-ți începe ziua, cum ar fi să-ți faci o ceașcă de cafea sau de ceai și să practici câteva exerciții de stretching conștient. Faptul de a avea ceva care să vă bucure dimineața vă va ajuta să vă ridicați din pat în fiecare zi", spune Gordan.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 05 iul 2023, 15:51 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience