7 lucruri pe care le poți face, dacă ai rozmarin în casă

Data publicării:
pixabay.com
Descriere foto: pixabay.com

Datorită aromei sale deosebite, rozmarinul este una dintre cele mai utilizate plante aromatice la gătit. Tocănițe, grătare, ceaiuri de plante...acest condiment se pretează la mai multe preparate și ne aduce ca bonus o multitudine de virtuți de care ar trebui profitat mai des. De la părul alb la țânțari, descoperă șapte lucruri ușoare de făcut, dacă ai rozmarin în casă.

Folosit de milenii pentru beneficiile sale terapeutice, rozmarinul este un condiment cu utilizări surprinzătoare. Antibacterian și antioxidant, poate fi cultivat cu ușurință în ghivece sau în grădina de legume, pentru a-l avea întotdeauna la îndemână.

Iată ce poți face cu rozmarinul:
 

1. Curăță părul gras
 

Rozmarinul are proprietăți de reglare a sebumului din păr. În plus, are o acțiune antiinflamatoare și astringentă care curăță pielea capului pentru o podoabă capilară mai mătăsoasă.

Pentru a beneficia de virtuțile rozmarinului, scufundă 300 g de rozmarin proaspăt în 500 ml de apă clocotită. Lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 15 până la 20 de minute, apoi dă-l de pe foc și adaugă 2 linguri de oțet de mere. Lasă-l să se răcească câteva minute și aplică apa de rozmarin pe părul tău, de la rădăcini până la vârfuri. Masează cu mișcări circulare și lasă să acționeze 20 de minute înainte de clătire.

2. Acoperă firele albe de păr
 

Rozmarinul este unul dintre remediile naturale care luptă împotriva părului alb. Utilizat în mod frecvent, rozmarinul poate acoperi firele albe de păr. 

Pentru a profita de proprietățile sale colorante, toarnă 15 picături de ulei esențial de rozmarin în sticla de șampon și aplică-l ca de obicei. 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel