7 efecte incredibile ale renunțării la ciocolată timp de o lună. STUDIU

Data publicării:
Sursă foto: unsplash, autor: Pushpak Dsilva
Descriere foto: Sursă foto: unsplash, autor: Pushpak Dsilva

Ciocolata poate fi dulce, dar beneficiile renunțării la ea timp de o lună sunt uimitoare.

Dacă sunteți un iubitor de ciocolată, atunci nu sunteți singur. Potrivit cercetărilor, americanii mănâncă, în medie, aproximativ 9,5 kilograme de ciocolată pe an, ocupând locul 9 în topul celor mai mari 10 consumatori de ciocolată din lume. Chiar dacă ciocolata este delicioasă, unele variante ale acesteia pot avea efecte negative asupra sănătății noastre - după cum se pare, nu toată ciocolata este creată la fel. De exemplu, ciocolata neagră poate avea beneficii pentru sănătate atunci când este savurată cu moderație, dar alte tipuri, cum ar fi ciocolata albă și cea cu lapte, pot fi pline de grăsimi și zahăr adăugat.

"Pentru a obține beneficii maxime pentru sănătate din cacao, doriți să alegeți o ciocolată neagră care este de 70% sau mai mare", explică Danielle McAvoy, MSPH, RD, și dietetician înregistrat la Strong Home Gym. "Procentul de cacao vă indică și procentul de zahăr", spune McAvoy. De exemplu, dacă o ciocolată este etichetată ca fiind "50%", înseamnă că este făcută din 50% cacao și 50% zahăr și lactate.

Dar chiar și ciocolata neagră sănătoasă poate fi consumată în exces. Dacă simțiți că obiceiurile dvs. de ciocolată au un impact negativ asupra sănătății dvs., renunțarea la ea ar putea fi de ajutor. Renunțarea la ciocolată poate părea dificilă la început, dar poate face minuni atât pentru minte, cât și pentru corp. De la obținerea unei nopți mai bune de odihnă până la experimentarea mai puține schimbări de dispoziție, iată câteva dintre efectele renunțării la ciocolată timp de 30 de zile.

Vei avea mai puține schimbări de dispoziție

Atunci când renunțăm la ciocolată, renunțăm și la zahăr, ceea ce poate avea un efect de echilibrare asupra stării noastre de spirit.

"Atunci când eliminați zahărul din alimentația dumneavoastră, scăpați de una dintre principalele cauze ale schimbărilor de dispoziție și ale iritabilității", explică Jay Cowin, NNCP, RNT, RNC, CHN, CSNA, nutriționist autorizat și director de formulare la ASYSTEM. Cowin explică faptul că zahărul este o toxină care poate epuiza energia și, în același timp, face ravagii în ceea ce privește nivelul de zahăr din sânge. "[Acest lucru] poate duce la schimbări de dispoziție, pofte și alte comportamente nesănătoase", spune el.

Este posibil să pierdeți în greutate

Aveți probleme în atingerea obiectivelor de pierdere în greutate? Eliminarea ciocolatei din dieta ta, chiar dacă este vorba doar de o lună, poate ajuta la reducerea caloriilor și a zahărului, ceea ce poate duce apoi la pierderea în greutate.
"Deoarece zaharurile adăugate sunt adesea ascunse în alimente și băuturi, și mai ales în ciocolată, poate fi dificil să urmăriți cât zahăr consumați în fiecare zi", spune Cowin, "reducerea zaharurilor adăugate vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate."

Este posibil să aveți mai puține arsuri la stomac

Potrivit cercetărilor, aproape o treime dintre americani pot suferi de reflux acid săptămânal. Când ne gândim la arsuri la stomac sau la refluxul acid, ne pot veni în minte imagini cu sosul de roșii, alcoolul și alimentele prăjite, dar știați că și ciocolata este un vinovat? "Ciocolata este un aliment acid și poate provoca sau agrava simptomele arsurilor la stomac sau ale refluxului acid", împărtășește McAvoy, "Cu cât ciocolata este mai dulce, cu atât mai mult poate fi declanșatoare", potrivit eatthis.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel