7 alimente care-ți apără corpul de inflamație și boli

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Hans Ripa
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Hans Ripa

Ceaiul verde, ardeiul și uleiul de măsline se numără printre acele alimente care ne apără organismul de inflamație.

Inflamația cronică poate duce la boală, iar stresul, nivelurile scăzute de activitate și alimentele care provoacă inflamație cresc riscul. Însă, sunt o serie de alimente care reduc considerabil riscul de inflamație cronică.

Acestea sunt:

Broccoli - extrem de hrănitor, broccoli o legumă cruciferă din familia conopidei și a varzei. Cercetările au arătat că consumul multor legume crucifere este asociat cu un risc scăzut de boli de inimă și cancer. Acest lucru poate fi legat de efectele antiinflamatorii ale antioxidanților pe care îi conțin.

Ceai verde - este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care le puteți consuma. Cercetările au constatat că consumul acestuia este asociat cu un risc redus de boli de inimă, cancer, boala Alzheimer, obezitate și alte afecțiuni. Multe dintre beneficiile sale se datorează proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii, în special unei substanțe numite epigalocatechin-3-galat (EGCG).

Ardei - cei grași și ardeii iuți sunt bogați în vitamina C și antioxidanti care au efecte antiinflamatorii puternice. Ardeii gras conține și antioxidantul quercetină, care poate reduce inflamația asociată cu bolile cronice, cum ar fi diabetul. Ardeii iute contribuie la o îmbătrânire mai sănătoasă.

Citește continuarea pe DC MedicalGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel