6 sfaturi pentru grădinărit. Orice începător ar trebui să cunoască aceste mici secrete

Data actualizării: | Data publicării:
Gradinarit, sursa foto Unsplash/ Ngobeni Communications
Descriere foto: Gradinarit, sursa foto Unsplash/ Ngobeni Communications

Grădinăritul poate fi văzut ca o formă de terapie. Iată câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont atunci când vă apucați de grădinărit. 

Totul începe de la alegerea semințelor potrivite, a solului și a locului perfect pentru a le crește. Iată câteva sfaturi esențiale pe care ar trebui să le știți dacă vă apucați de grădinărit:


Adunați toate instrumentele esențiale


Primul și cel mai important pas este să aduni toate instrumentele esențiale de care ai nevoie pentru grădinărit. Asigurați-vă că aveți instrumentele pentru săpatul solului, udarea, plivitul, tăierea și o pereche de mănuși și cizme de grădinărit. 


Alege locul potrivit


Asigurați-vă că soarele atinge spațiul din curtea dvs. din când în când, ar trebui să fie o combinație de umbră și lumină. De asemenea, asigurați-vă că este mai aproape de o sursă de apă. Ar trebui să vă puteți uda plantele cu ușurință. 

 

6 plante care te scapă de țânțari

 

Lucrați pe sol


Solul ar trebui să fie bogat în substanțe nutritive. Testați nivelul pH-ului solului dvs., în mod ideal ar trebui să fie între 6,0 și 7,0, iar nivelurile sale de fosfor și potasiu ar trebui să fie ridicate, deoarece planetele necesită aceste substanțe nutritive din sol. 


Alegeți tipul de plantă


Asigurați-vă că alegeți tipul potrivit de plantă pe baza zonei desemnate pentru acestea și a tipului de sol. 

 

Plantele care produc oxigen noaptea. Îți vor curăța aerul din casă


Adăugați mulci pentru a preveni buruienile


Adăugați un strat de mulci în jurul plantei, pentru a evita buruienile și împiedicați solul să piardă nivelul de umiditate. De asemenea, puteți composta deșeurile din bucătărie și le puteți adăuga în sol pentru a obține nutrienți suplimentari.


Udă plantele în mod regulat


Nu uitați să vă udați regulat plantele și să vă fertilizați grădina. Asigurați-vă că apa ajunge la rădăcini și nu doar la frunze.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel