6 plante ultra-eficiente pentru a îndepărta țânțarii, furnicile, păianjenii și mulți alți dăunători

Data publicării:
6 plante ultra-eficiente pentru a îndepărta țânțarii, furnicile, păianjenii și mulți alți dăunători. Foto Unsplash.com/ autor bruce mars
Descriere foto: 6 plante ultra-eficiente pentru a îndepărta țânțarii, furnicile, păianjenii și mulți alți dăunători. Foto Unsplash.com/ autor bruce mars

Furnici, viespi, păianjeni, țânțari sau chiar gândaci, invazia lor ne poate da multe bătăi de cap! Pentru a fi în siguranță, mulți dintre noi am adoptat reflexul de a cumpăra insecticide din comerț, fără a realiza că plantele din grădină ne pot fi de mare ajutor pentru îndepărtarea dăunătorilor. 

1. Mentă

Amestecă 10 picături de uleiuri esențiale de mentă cu cele de cimbru și rozmarin. Diluează cele trei ingrediente în apă și apoi toarnă totul într-o sticlă cu pulverizator. După ce ai terminat, agită și apoi pulverizează lichidul în zonele infestate de furnici, păianjeni, țânțari sau chiar muște. Amplasată pe marginea ferestrelor în ghiveci, menta alungă insectele cu mirosul său puternic.

2. Salvie

A avea un ghiveci cu salvie în casă va reduce șansele ca țânțarii și alte insecte să îți invadeze casa. Mai mult, este o plantă care, în general, are reputația de a respinge tot felul de insecte dăunătoare.

3. Rozmarin

Parfumul degajat de această plantă este deosebit de puternic, pe care țânțarii și alte insecte îl percep destul de amar. Printre insectele respinse de uleiul de rozmarin se numără: țânțari, acarieni, afide etc. De asemenea, poți ține rozmarin în dormitor pentru a trata anxietatea, stresul și insomnia, îmbunătățind, în același timp, calitatea somnului.

 

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel