5 rețete creative și aromate cu avocado

Data publicării:
Avocado, foto unplash
Descriere foto: Avocado, foto unplash

Avocado sunt surse bune de nutrienți , inclusiv grăsimi monosaturate sănătoase, fibre, folat și vitamina K, acid pantotenic, cupru și antioxidanți. 

1. Pâine prăjită cu avocado


Pentru a-l întinde pe pâinea prăjită, zdrobește rapid un avocado și condimentează-l cu sare măcinată și piper. De asemenea, puteți adăuga legume, ierburi sau alte condimente la alegere. Asigurați-vă că optați pentru pâine integrală. 


2. Toast cu avocado și ou poșat


Prepară mai întâi oul fiert. Pune apa la fiert într-un vas încăpător (de cel puțin 1.5 litri) și adaugă 2 linguri de oțet (acesta împiedică albușul să se separe de gălbenuș). Când apa ajunge la punctul de fierbere, înainte să clocotească (încep să apară bule mici), poți sparge cele două ouă și să le dai drumul în apă. Lasă-le să fiarbă pentru fix patru minute, fără să le atingi. În cazul în care acestea se lipesc, mișcă ușor fundul vasului. Când au fiert, le poți scoate din apă.


Într-un bol mediu, zdrobește miezul celor două fructe de avocado cu ajutorul unei furculițe. Adaugă sare și puțină zeamă de lămâie și continuă să amesteci. Întinde un strat generos din pasta de avocado pe cele două felii de pâine și adaugă pe fiecare câte un ou. Stropește cu puțin ulei de măsline și servește.


3. Omletă cu avocado


Taie miezul de avocado și roșia în cubulețe. Pune tigaia pe foc și toarnă o lingură de ulei. După ce s-a încins uleiul, sparge cele două ouă direct în tigaie și amestecă încontinuu. Când sunt aproape gata, adaugă iaurtul sau smântâna și amestecă. La final, adaugă cubulețele de roșii și avocado și mai lasă câteva secunde la foc mic. Condimentează cu sare și piper după gust și rade brânza cheddar deasupra.


4. Smoothie pentru micul dejun 


Acest smoothie cu avocado și cacao conține 238 calorii și doar 14 grame de carbohidrați. Aceste ingrediente conțin fibre sănătoase și sunt o sursă benefică pentru sănătate. Laptele de cocos folosit este bogat în grăsimi saturate. 


5. Sandwich cu avocado 


Pentru acest sandwich delicios, aveți nevoie de pâine din cereale integrale, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi și un avocado mediu. Peste feliile de pâine prăjită trebuie să puneți brânza de vaci și bucățile de avocado.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel