5 remedii RAPIDE pentru ochii obosiți

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Muncim mult la calculator, stăm toată ziua cu ochii în telefon sau pe tabletă, iar seara, înainte de culcare, ne uităm la televizor. Nu e de mirare că avem ochii obosiți. Iată ce remedii rapide ai la îndemână:  

Statul cu ochii într-un ecran ore în șir obosește ochii, îi usucă și pot să a pară dureri. Iată 5 remedii pentru ochii obosiți: 

1) Comprese umede și calde

Puneți o compresă umedă și caldă peste ochi pentru a calma ochii obosiți și dureroși. Un prosop curat înmuiat în apă caldă e perfect. Compresele calde pot:
- adăuga umiditate ochilor uscați, 
- ameliorează durerea, 
- ajută la creșterea fluxului sanguin
- relaxează spasmele musculare. 

Spălați-vă mâinile înainte de a face compresa, astfel încât bacteriile să nu intre în ochi. Înmuiați prosopul curat în apa pe care ați fiert-o (pentru a o steriliza) și ați răcit-o până când rămâne călduță. Apoi puneți prosopul umed pe ochi timp de 5-10 minute.

2) Reglați luminile ecranelor și purtați ochelari de protecție

Dacă aveți ochii obosiți, reglați lumina de pe ecranul televizorului, al computerului și al telefonului pentru a nu fi nevoit să vă forțați vederea. În timp ce vă uitați la televizor, lăsați o lumină aprinsă în cameră (o veioză, spre exemplu) pentru că este mai ușor pentru ochi să păstrați camera ușor luminată. Când citiți, lumina trebuie să cadă pe carte sau pe tabletă din spatele vostru nu să vă bată în ochi. Pe ecranele digitale, reglați luminozitatea pentru a se potrivi cu nivelul de lumină din jurul vostru. De asemenea, reglați contrastul ecranului, astfel încât ochii să nu fie nevoiți să se încordeze pentru a vedea.

Purtarea ochelarilor de vedere la computer vă poate ajuta să evitați oboseala ochilor în timp ce lucrați la computer. Sunt și mai buni dacă au filtru albastru, astfel încât să filtreze lumina care afectează vederea. Ecranul computerului nu trebuie să fie prea aproape. 

Asigurați-vă că ecranul computerului este la o înălțime și la o distanță adecvate de ochii dvs. pentru a nu vă obosi ochii. Adică la circa 50 de cm de ochii dumneavoastră! Și reglați dimensiunea textului, astfel încât să nu mijiți ochii. Faceți pauze regulate de uitat în ecran și concentrați-vă pe obiecte mai îndepărtate pentru a reduce riscul de oboseală a ochilor.

Experții spun că atunci când folosești un dispozitiv digital, ar trebui să faci pauze după regula 20-5-20. Faceți o pauză de 20 de secunde pentru a privi ceva la 5 metri distanță la fiecare 20 de minute. Un alt sfat: pentru fiecare 2 ore petrecute în fața ecranului, odihniți-vă ochii timp de 15 minute.

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience