5 pași pentru a scăpa de ANXIETATE. Psihologul Georgiana Spataru explică

Data actualizării: | Data publicării:
Georgiana Ioniță și Georgiana Spătaru. Interviurile Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Georgiana Ioniță și Georgiana Spătaru. Interviurile Spectacola

Georgiana Spătaru, psiholog și coach de dezvoltare personală, a vorbit la Interviurile Spectacola, despre 5 pași simpli care te ajută să scapi de anxietate. 

Pandemia a fost un test pentru mulți dintre noi. Frica, stresul și grijile ne-au afectat profund. Tocmai de aceea, acest 5 pași simpli, te vor ajuta să scapi de stările de anxietate. Georgiana Spătaru, psiholog și coach de dezvoltare personală, a dezvăluit pentru Spectacola care este rețeta pentru fericire. 


„Primul pas ar fi să înțelegem că ceea ce se întâmplă nu ni se întâmplă doar nouă sau doar pe scara noastră de bloc. Se întâmplă întregii lumi. 


În al doilea rând ne-ar fi de folos să agreăm noi cu noi că tot ce pot controla e acumul ăsta. Acum pot să controlez ce mănânc, care sunt sursele singuranței mele, unii își fac asigurări pe viață, alții își cumpără făină, alții găsesc siguranța că stau mai mult în casă. Acest acum pot să îl controlez, mâine nu mai putem să controlăm și e un exercițiu care la început e destul de complicat. Trăim în trecut și planificăm viitorul.


Un al treilea lucru e așa imaginativ, să ne ridicăm deasupra momentului, deasupra întregului glob, a întregii pandemii mondiale și să realizăm că într-o bună zi această pandemie se va termina. Nu știm încă de ce va fi nevoie și când va fi asta, dar la un moment dat se va termina.  


Un alt pas pe care îl avem de făcut, aici deja trecem la avansați, sunt câteva practici foarte bune, respirația conștientă, 10 respirații profunde dimineața, și conștiente. Lucrul acesta ne ajută cu foarte multe lucruri și aș putea spune că ne ajută să ne reglăm toate sistemele din corp care dau o imunitate bună. 


Un al lucru pe care îl putem face, vorbeam despre ceea ce este imagerii ghidate sau meditații, sunt același lucru. Putem să facem niște meditații ghidate, abundă internetul de aceste invitații de meditații frumoase, ocazii de relaxare sau putem doar să dăm drumul la o muzică relaxantă să ne așezăm noi în noi înșine și să stăm la palavre cu noi, să ne ascultăm, să povestim cu noi”, a explicat Georgiana Spătaru, psiholog și coach de dezvoltare personală.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel