5 părți ale corpului pe care s-ar putea să le speli greșit când faci baie

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Cu toții credem că nu este nicio filozofie în a te îmbăia corespunzător. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Din cap până în picioare, se pare că există anumite zone ale corpului pe care fie le curățăm ineficient, fie într-un mod în care facem mai mult rău decât bine.

Iată care sunt părțile  corpului pe care s-ar putea să le speli greșit când faci baie:

1. Picioarele

Picioarele sunt una dintre părțile corpului care trebuie spălate cu săpun. Cu toate acestea, mulți dintre noi neglijăm această parte, crezând că se va curăța doar cu săpunul și apa care alunecă pe corpul nostru. Dar, în aceste zone, ciupercile sunt frecvente, mai ales dacă purtați sandale sau șlapi, nu purtați șosete sau dacă pur și simplu transpirați.

De aceea, potrivit unui dermatolog, este important nu doar să vă spălați picioarele cu săpun, ci și să le frecați zilnic cu o piatră ponce.

Spațiul dintre degetele de la picioare ar trebui, de asemenea, să fie bine curățat, indiferent de tipul de pantofi sau șosete pe care le purtați. Pentru a evita răspândirea bacteriilor și a germenilor, trebuie să vă spălați degetele de la picioare cu apă și săpun și să le uscați cu grijă cu un prosop.

 

2. Spatele gâtului

Această parte a corpului poate fi deseori transpirată, mai ales dacă aveți părul lung sau dacă faceți exerciții fizice în mod regulat. Condiții favorabile ca acestea pot fi tentante pentru acarieni și bacterii. De aceea, spălarea zilnică a părții din spate a gâtului cu săpun și un burete de baie exfoliant sau o lavetă umedă poate fi crucială pentru a preveni răspândirea bacteriilor.

 

3. Ochii

Spălatul ochilor cu săpun nu este o idee bună, deoarece poate dăuna corneei și sclera ochilor. Dar tocmai de aceea ochii au glande lacrimale (glandele care produc lacrimi), care sunt responsabile de curățarea și protejarea lor de resturi și alți iritanți.

O modalitate sigură de a curăța pleoapele și genele este folosirea unui șampon pentru copii fără parfum. Amestecați aproximativ o jumătate de linguriță de șampon într-o cană de apă caldă și înmuiați o lavetă moale în amestec. Frecați-vă ușor pleoapele (înainte și înapoi) cu lavetă și clătiți-le apoi cu apă.

 

4. Zona incghinală

Potrivit unui dermatolog, zona inghinală trebuie spălată bine în fiecare zi. Această parte a corpului tău are pliuri și cute care pot adăposti bacterii dăunătoare care pot duce la fire de păr încarnate, infecții și mirosuri neplăcute. Inghinala este, de asemenea, una dintre cele mai sensibile zone de pe corp, iar cel mai eficient mod de a o curăța este folosind un săpun delicat.

 

5.  Sub unghii

Diferite bacterii se pot coloniza în zona de sub unghii și nu veți putea să le eliminați pe toate doar spălându-vă pe mâini. Potrivit medicilor, înmuierea unui tampon de bumbac în apă caldă cu săpun și tamponarea acestuia sub unghii va elimina orice bacterii și resturi care sunt invizibile cu ochiul liber, potrivit brightside.me

 

 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel