Cinci lucruri pe care le poți curăța cu cartofi. Nu te-ai fi așteptat la asta

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unplash, autor Immo Wegmann
Descriere foto: Sursa foto: unplash, autor Immo Wegmann

Cartofi la cuptor, cartofi prăjiți, cartofi wedges: posibilitățile sunt infinite când vine vorba de cartofi. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care îi iubim atât de mult. Dar cartofii nu sunt doar gustoși, ci și destul de utili la curățenie.

1. Ochelari

Dacă porți ochelari, știi cât de enervant este când se încețoșează. Mai ales atunci când purtați o mască de față, acest lucru se întâmplă adesea. Din fericire, este ușor de evitat. Frecați un cartof crud pe interiorul lentilelor. Amidonul din cartofi vă împiedică ochelarii să se aburce.

2. Rugină

Să scapi de rugină nu este o sarcină ușoară. Din fericire, puteți curăța cuțitele și foarfecele ruginite cu cartofi în cel mai scurt timp. Tăiați cartoful în două și puneți deasupra un pic de detergent de vase și bicarbonat de sodiu. Freacă-l pe rugină până când aceasta dispare complet. Clătiți bine cu apă și lăsați-l să se usuce.

3. Curățarea sticlei

Se spune că cioburile pot aduce fericire, dar cu siguranță nu vrem să călcăm pe ele. Este o sarcină dificilă să strângi toate cioburile și bucățile de sticlă spartă. Unele bucăți sunt atât de mici încât nici măcar nu le vezi. Iată unde cartofii ne sunt de folos. Tăiați un cartof în două. Frecați partea deschisă de pământul unde s-a spart sticla. Pentru siguranță, purtați întotdeauna mănuși de protecție atunci când faceți acest lucru.

4. Lustruirea argintului

Cartofi fierți în meniu? Economisiți apa! Apa conține o mulțime de amidon care poate ajuta să scapi de petele enervante de pe argintăria ta. Puneți argintăria în apă timp de cel puțin o oră. Lustruiește-l când este uscat și vei vedea cum arată strălucitor și nou.

5. Pete mici

Din păcate, cartofii nu vor putea scoate petele uriașe de vin roșu de pe cămașa ta albă, dar își face treaba pentru petele mai mici. Tamponează o jumătate de cartof crud pe o pată de grăsime pentru a scăpa de ea. Va trebui să repeți procesul de numeroase ori pentru a scoate pata complet, potrivit tips-and-tricks.co

Cum poți curăța cartofii simplu și rapid

Fie că pregătești o grămadă de cartofi pentru un ospăț în familie sau doar pentru o garnitură obișnuită în timpul săptămânii, să scapi de pielița de pe mai mulți cartofi poate fi o adevărată provocare. 

Iată cum poți curăța cartofii în cel mai simplu și rapid mod posibil. 

Tăiați delicat o linie subțire în jurul circumferinței cartofului - suficient cât să străpungeți pielea, dar fără să tăiați prea adânc. Faceți un cerc complet în jurul cartofului și încercați să uniți capetele. Acoperiți apoi cartofii în apă clocotită și lăsați-i să fiarbă așa cum ați face-o în mod normal, până când puteți înfige cu ușurință o furculiță în ei, potrivit firstforwoman.


După ce s-au înmuiat, scurgeți apa fierbinte și treceți apă rece peste cartofi cât timp sunt încă în oală, până se răcesc. Când îi puteți ține în mână fără să frigă, ar trebui să puteți desprinde pur și simplu cojile de pe cartof.

Videoclipul sugerează să turnați apă fiartă în prealabil dintr-un ceainic peste cartofii din oală, înainte de a o aduce din nou la fierbere și de a-i lăsa să se gătească. Deși acest lucru ar putea ajuta la grăbirea procesului, cartofii sunt la fel de ușor de curățat dacă îi fierbeți în mod normal pe aragaz.

Bineînțeles, în funcție de mărimea sau tipul de cartofi pe care îi folosiți, s-ar putea să nu fie la fel de ușor - dar totuși mult mai puțin frustrant decât să curățați cu un curățător sau un cuțit.

Vezi video AICIGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel