5 lucruri despre care nu știai că îți înrăutățesc somnul pe timp de noapte

Data publicării:
Somn, Unsplash.com/ Autor Alexandra Gorn
Descriere foto: Somn, Unsplash.com/ Autor Alexandra Gorn

Dacă ți se pare că nu reușești să dormi bine, înainte de a te așeza în pat seara, verifică mai întâi dacă aceste cinci lucruri sunt cele care îți perturbă odihna.

1. Consumul  de alcool

Chiar dacă mulți oameni au tendința de a se bucura de un pahar de vin după muncă, foarte puțini știu că aportul de alcool poate afecta semnificativ calitatea somnului - și nu într-un mod bun. Deși consumul de alcool vă ajută să adormiți mai repede, acesta vă poate perturba frecvent somnul în a doua jumătate a nopții. Fie că vă dați seama sau nu, această calitate slabă a somnului vă ucide încet. Așadar, renunță la acel pahar de vin sau bere la cină și vei observa o diferență majoră în somnul tău.

2. Așternut necorespunzător

Toată lumea știe că o saltea bună poate fi în detrimentul calității somnului și al sănătății generale, dar știați că anumite țesături de lenjerie de pat pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra somnului dumneavoastră?

Atunci când comparați cearceafurile și lenjeria de pat, căutați fibre naturale, cum ar fi bumbacul sau lâna. Bumbacul este moale, respirabil, ușor de întreținut și durabil. Pe timp de iarnă, plăpumile din puf realizate din lână adevărată sunt izolatoare excelente care elimină umezeala. Indiferent de anotimp, renunțați la lenjeria de pat sintetică din poliester sau nailon.

 

3. Apnee în somn

Apneea de somn este una dintre principalele cauze medicale ale somnului deficitar. Această tulburare gravă a somnului îi face pe oameni să se oprească în mod repetat din respirat pe parcursul nopții. În plus, persoanele cu apnee în somn sforăie adesea cu voce tare, se simt obosite după o noapte de somn bun și au dureri de cap. Dacă credeți că vă luptați cu apneea de somn, atunci consultați imediat un medic.

4. Consumul de cafeină

Consumul de cofeină este o altă cauză frecventă a întreruperilor de somn. La urma urmei, cofeina stimulează creierul, ceea ce vă ajută să rămâneți alert și să vă concentrați. Prin urmare, ar trebui să încercați să stați departe de cofeină înainte de culcare. De fapt, ar trebui probabil să beți ultima ceașcă de cafea după prânz, astfel încât să vă părăsească complet organismul până în momentul în care vă urcați în pat. 

5. Grijile tale zilnice

Și, nu în ultimul rând, grijile tale zilnice îți pot, de asemenea, întrerupe somnul. Stresul afectează în mod negativ fiecare aspect al vieții tale mai mult decât îți poți imagina - și adesea începe cu o calitate proastă a somnului. Dacă grijile te chinuie de fiecare dată când capul tău atinge perna, atunci încearcă câteva remedii naturale, cum ar fi lavanda. Evident, există atât de multe lucruri care vă pot perturba somnul, potrivit yourtango.com

Cu toate acestea, aceste cinci lucruri sunt cele mai frecvente cauze ale somnului agitat, așa că gândește-te la care dintre ele ar putea avea un impact asupra ta pe timp de noapte. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel