5 alimente pe care trebuie să le consumați în mod regulat pentru a stimula metabolismul

Data publicării:
Ouă, sursa pixabay/ autor Jill Wellington
Descriere foto: Ouă, sursa pixabay/ autor Jill Wellington

O rată a metabolismului mai mare este strâns legată de pierderea în greutate și arderea caloriilor într-un ritm mai rapid. Iată 5 alimente pe care le puteți consuma zilnic pentru a stimula metabolismul.

Un metabolism bun reduce riscul de obezitate și alte probleme legate de sănătate. Un metabolism mai lent ar putea duce la creșterea în greutate într-un ritm mai rapid, deoarece veți depozita mult mai multe grăsimi corporale decât este necesar, potrivit National Library of Medicine. Prin urmare, iată 5 alimente pe care ar trebui să le consumați zilnic pentru a vă menține metabolismul ridicat.


1. Ouă


Alimentele bogate în proteine, cum ar fi ouăle, carnea slabă și produsele lactate, vă mențin metabolismul ridicat. Sunt ideale pentru arderea caloriilor și pentru a accelera rata metabolismului, deoarece organismul necesită mai multă energie pentru a digera decât pentru carbohidrați. 


2. Cafea


Aportul zilnic de cafea, nu mai mult de 2-3 căni, poate crește rata metabolică cu cel puțin 11%. Oamenii care consumă cafea într-o cantitate adecvată sunt capabili să ardă mai multe calorii.


3. Ceai verde


Ceaiul verde permite organismului să utilizeze mai eficient grăsimile stocate. Vă crește cu ușurință rata metabolică cu 4 până la 10%. Nu are efecte secundare notabile și poate fi consumat zilnic, aproximativ 2 căni în fiecare zi. 


4. Ghimbir


Adăugarea ghimbirului la ceai sau mese este o alegere ideală, deoarece este legată de creșterea temperaturii corpului și a ratei metabolice. Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii care sunt utile pentru a vă menține starea generală de sănătate sub control și greața la distanță. 


5. Ardei iuți


Condimentele sunt legate de o creștere a ratei metabolismului. Condimentele care conțin ardei iute sunt minunate pentru a vă stimula metabolismul. Adăugați condimente la mesele dvs. și probabil că veți arde mai multe calorii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel