5 alimente bogate în vitamina C, benefice pentru un sistem imunitar sănătos

Data publicării:
Fructe, foto Unsplash/ autor: Jo Sonn
Descriere foto: Fructe, foto Unsplash/ autor: Jo Sonn

Pentru un sistem imunitar puternic, este necesar un consum ridicat de fructe și legume bogate în vitamine și antioxidanți. 

Poate că cea mai renumită pentru proprietățile sale antioxidante, vitamina C - numită și acid ascorbic - este o vitamină solubilă în apă care susține sănătatea imună, ajută la producerea colagenului și ajută corpul să absoarbă fierul, potrivit Institutului Național de Sănătate (NIH).


Alimentele bogate în vitamina C sunt în general fructele și legumele. Iată 4 alimente care te vor ajuta să ai un sistem imuntar sănătos:


1. Kiwi


Kiwi provine din Noua Zeelandă, iar interiorul său dulce și savuros oferă o mare parte din necesarul zilnic de Vitamina C. Kiwi este, de asemenea, o sursă bună de fibre, potasiu și fosfor. 


2. Ardei gras 


Ardeii grași oferă fier și fibre, făcându-i un supliment nutritiv potrivit pentru salate și cartofi prăjiți.


3. Broccoli


1 cană de broccoli 112% din necesarul zilnic de vitamina C, 5 grame de fibre și aproape 4 grame de proteine. Broccoli este , de asemenea , o sursa excelenta de vitamina K.


4. Căpșuni


Da, căpșunile sunt mai bogate în vitamina C decât portocalele. 1 cană oferă oferă 108% din necesarul zilnic de vitamina C și 3 grame de fibre. 


5. Varza de Bruxelles


Sunt mai bogate în vitamina C decât portocalele, cu 107% din necesarul zilnic, au fibre și proteine ​​pe bază de plante.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel