5 alimente bogate în calciu pe care ar trebuie să le consumi zilnic

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Anita Jankovic
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Anita Jankovic

Calciul este foarte important pentru sănătatea oaselor, alături de vitamina D. Iată cinci alimente care asigură necesarul de calciu în alimentație.

Calciul și vitamina D sunt cele mai importante două minerale pentru ca organismul să câștige energie și să funcționeze corect. Este imperativ să consumați alimente bogate în calciu pentru a avea oasele puternice și a preveni ca acestea să devină prea fragile sau prea slabe.

Calciul este esențial pentru funcționarea organismului și este absorbit de vitamina D. Aportul insuficient de calciu duce la oase fragile și slabe care se pot rupe ușor, oasele fragile fiind mai predispuse la fracturi, dar și alte boli.

Este important să consumi alimente bogate în calciu, astfel încât organismul să primească toți nutrienții pentru o sănătate bună a oaselor. 


Iată 5 alimente pe care le poți consuma pentru a îmbunătăți starea oaselor și a menține un organism sănătos, potrivit DC Medical.

Brânză

Brânza este un produs din lapte care este o sursă excelentă de calciu pentru organism. Brânza Mozzarella este deosebit de bogată în calciu și este excelentă pentru sănătatea organismului. De asemenea, puteți încerca brânza produsă din lapte degresat pentru rezultate mai sănătoase.

Lapte

Un pahar de lapte în fiecare zi poate face oasele mai puternice și vă poate menține în formă. Este vital pentru întărirea oaselor și o sursă eficientă de calciu, încă din copilărie. În special copiii ar trebui să bea un pahar de lapte cald în fiecare dimineață și seară înainte de culcare.

Ouă

Ouăle la masa de dimineața sunt sursa perfectă de vitamina D și de toți nutrienții și mineralele esențiale de care aveți nevoie în organism pentru a vă alimenta ziua. Au nutrienți grozavi care stimulează energia și, atunci când sunt asortate cu un pahar de suc de portocale, ești pregătit pentru ziua!

 

 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel