4 FRUCTE care te scapă de kilogramele în plus. Trebuie să le consumi în fiecare dimineață

Data publicării:
Fructe, foto Unsplash/ autor: Jo Sonn
Descriere foto: Fructe, foto Unsplash/ autor: Jo Sonn

Fructele sunt cele mai bune alimente care vă hrănesc cu vitamine și antioxidanți necesari pentru pierderea în greutate. 

La fel ca și în cazul altor alimente, unele fructe sunt mai bune pentru stimularea metabolismului și optimizarea stării de sănătate. Aceste patru fructe ar trebui să le consumați în mod regulat pentru a vă consolida metabolismul.


Căpșuni


În general, fructele de padure sunt excelente pentru pierderea, dar căpșunile oferă în special câteva beneficii valoroase pentru sănătate. „Consumul zilnic de căpșuni vă poate ajuta să pierdeți în greutate, oferindu-vă o gustare cu conținut scăzut de calorii. Sunt, de asemenea, destul de hidratante, ceea ce poate contribui la sațietate și poate preveni supraalimentarea”, explică nutriționistul Lisa Richards .

„Căpșunile furnizează o sursă semnificativă de vitamina C, care este benefică pentru susținerea imunității. Acestea sunt fabricate din carbohidrați simpli, pe care organismul îi folosește ca sursă rapidă de combustibil pentru energie și claritate mentală”.


Afine


Afinele sunt un alt fruct excelent pentru pierderea în greutate, deoarece sunt sărace în calorii și conțin antioxidanți pentru a vă ajuta să vă protejați și să vă susțineți corpul. Richards explică: „Boabele de aproape fiecare soi, dar mai ales de afine, conțin fibre și fitonutrienți care acționează ca antioxidanți în organism. Antioxidanții acționează pentru a reduce daunele provocate de radicalii liberi de la toxinele care duc la inflamații și boli cronice, cum ar fi obezitatea”.

Richards observă că afinele sunt cele mai bogate în antioxidanți în comparație cu alte fructe de padure, iar flavonoidele lor ne oferă protecție la nivel celular.


Strugurii


Nu numai că sunt o gustare de vară minunată, dar strugurii sunt, de asemenea, minunați pentru pierderea kilogramelor în plus. Richards explică: „Acest fruct este o sursă excelentă de nutrienți și apă, ambele putând spori eforturile de slăbire. Acestea conțin în jur de 1 gram de fibre per cană, s-ar putea să nu pară prea mult, dar se adaugă mult la aportul total de fibre pentru ziua respectivă. O dietă bogată în fibre poate duce la pierderea în greutate."


Rodii


„Rodiile sunt surse excelente de fier, o rodie furnizând 0,8 mg de fier. Nivelurile scăzute de fier pot duce la oboseală constantă, ceea ce duce adesea la alegeri dietetice slabe și la lipsa energiei pentru a face mișcare”, spune dieteticianul Megan Wong.

„Rodiile oferă fier care este cel mai bine absorbit atunci când este luat cu vitamina C. Din fericire, rodiile sunt bogate și în vitamina C, oferind aproape 50% din valoarea zilnică!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel