4 aparate medicale pe care e bine să le ai ÎNTOTDEAUNA în casă, mai ales în pandemia COVID-19

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Mockup Graphics
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Mockup Graphics

Pandemia COVID-19 ne-a făcut poate mai conștienți și problemele de sănătate pe care putem să le avem și de modul în care le putem identifica. Dacă în ce privește cunoașterea simptomelor lucrurile țin de cultura generală, în ce privește analiza unor parametri medicali ține de aparate și instrumente medicale pe care este bine să le avem în casă. Iată care sunt acestea din urmă și la ce îți folosesc:

Bolile stilului de viață precum diabetul, hipertensiunea arterială și diversele formă de gripă/viroze sunt mai frecvente acum ca niciodată. Prin urmare, devine vital să-ți monitorizezi starea de sănătate în mod regulat acasă, mai ales dacă în familie există membri care sunt mai în vârstă sau mai tineri. Pentru asta ai nevoie de informații legate de simptome, dar și de aparate cu care să verifici anumiți parametri ca să știi dacă e ceva sau nu în regulă. De asemenea, atunci când achiziționezi un astfel de aparat e bine să îl cumperi din farmacii sau din magazine cub dispozitive medicale, pentru a avea un aparat autorizat, a cărui acuratețe e verificată de ANMDM, nu aparate ieftine și imprecise cumpărate de pe site-uri obscure. Iată 4 astfel de aparate medicale pe care e bine să le ai în casă: 

1. Un termometru modern


Termometrul cu mercur moștenit de la bunica e piesă de muzeu și dacă nu știi cum să-l folosești poți foarte bine să nu-ți dai seama că ai temperatură. Există termometre moderne care în câteva scunde îți spun ce temperatură ai, care se bazează pe raze infraroșii. Unele se îndreaptă spre piele, altele se bagă în ureche. Cele care citesc de la o distanță de 2-5 cm de pe piele sunt cele mai bune în contextul pandemiei COVID-19, pentru că practic nu atingi cu ele. Dar și cele care se bagă în ureche au un sistem de protecție de unică folosință din plastic, care se aplică pe indicator și apoi se aruncă. Practic nu trebuie igienizate după fiecare folosire, deși o pază bună nu strică. Cum unul dintre semnele infecției cu SARS-CoV-2 poate fi temperatura ridicată, la fel ca și la gripă, de altfel, e bine să ai așa ceva în casă. 

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel