3 tipuri de alimente care produc sau hrănesc cancerul! Nu le mai consuma

Data actualizării: | Data publicării:
Zahar, foto Unsplash/ Sharon McCutcheon
Descriere foto: Zahar, foto Unsplash/ Sharon McCutcheon

Se știe că fumatul și alcoolul duc la cancer, dar nu sunt singurii vinovați. Sunt și tipuri de alimente care fie duc la apariția cancerului fie hrănesc celulele canceroase și le fac să prolifereze. Iată 3 dintre ele: 

Cancerul este o boală complexă, există multe tipuri de cancer, precum și multe potențiale cauze. Deși nu se știe exact ce provoacă apariția celulelor canceroase și inabilitatea sistemului imunitar de a le mai detecta, distruge și elimina, se știe că o varietate de factori pot contribui la dezvoltarea cancerului.

Unii factori de risc, cum este spre exemplu moștenirea genetică, nu pot fi controlați. Dar factorii externi - cum ar fi stilul de viață – pot fi schimbați. De fapt, studiile arată că circa 80-90% din tumorile maligne sunt legate de factori externi.

Iar unul dintre cei mai importanți factori de stil de viață de luat în considerare este dieta! Acest lucru se datorează faptului că un număr mare de cercetări au arătat că unele alimente sunt asociate cu un risc mai mare de anumite tipuri de cancer. Iată 4 dintre ele: 

1) Mâncarea prăjită


Când alimentele cu amidon sunt gătite la temperaturi ridicate – cum sunt cartofi prăjiți și cipsurile spre exemplu -, se formează un compus numit acrilamidă.

Potrivit unei analize din 2018 (link direct analiză) acrilamida s-a dovedit a fi cancerigenă în studiile efectuate pe șobolani. Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (link direct sursa informației) consideră că acrilamida este „probabil cancerigenă pentru oameni”.

Citește continuarea pe DCMEDICAL. 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel