3 lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată imediat după ce ai mâncat

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Iată trei lucruri pe care ar trebui să evitați să le faceți imediat după masă. Vă vor surprinde.

1. Spălatul dinților

Acest lucru ar putea suna contraintuitiv - și în unele cazuri este - dar iată. Consumul de alimente bogate în carbohidrați și zaharuri, cum ar fi sucurile, pâinea, prăjiturile etc., determină formarea anumitor bacterii în gură, potrivit Clinicii Mayo. Acest tip de bacterii atacă smalțul dinților, așa că periajul imediat după ce ați mâncat aceste tipuri de alimente poate ajuta la prevenirea acumulării acestor bacterii.

Dar trebuie să evitați să vă spălați pe dinți imediat după ce ați mâncat atunci când ați consumat ceva acid, cum ar fi vinul sau citricele. În acest caz, există o fereastră de 30 de minute după ce ați mâncat, când ar trebui să evitați să vă spălați pe dinți, deoarece poate deteriora smalțul în starea sa deja slăbită. În schimb, spălați-vă pe dinți înainte de alimentele acide și beți un pahar de apă după aceea pentru a vă ajuta să vă spălați acizii din gură.

2.Nu vă puneți la somn 


Există o dezbatere continuă cu privire la faptul dacă o gustare nocturnă poate ajuta sau dăuna taliei, dar un lucru este sigur: Să dormi imediat după ce ai mâncat nu-ți face nicio favoare atunci când vine vorba de evitarea arsurilor la stomac și de obținerea unor somnuri de calitate.

Potrivit experților GI de la Clinica Mayo, ar trebui să așteptați cel puțin trei ore după ce ați mâncat (inclusiv gustările) înainte de a vă culca. De ce? Digestia ar trebui să aibă loc în timp ce ești în poziție verticală, nu orizontală.

Când mâncăm, alimentele stau în stomac ca o unitate de stocare pe termen scurt. Iar dacă stăm culcați, nu mai avem gravitația care lucrează în favoarea noastră pentru a ajuta alimentele respective și acidul gastric să continue să coboare. În schimb, este mai ușor ca mâncarea și acidul să curgă înapoi în esofag, iar atunci apar arsurile la stomac.

 

3. Exerciții fizice 

A face exerciții fizice sau a fi prea activ după o masă nu este o idee bună, dacă vrei să eviți stomacul deranjat sau crampele musculare. Dacă mâncați mai mult, așteptați trei sau patru ore înainte de a face exerciții fizice. Dacă luați o gustare sau o masă mică, așteptați una până la două ore, potrivit livestrong.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel