3 februarie - Ziua optimistului, a tortului de morcovi şi a câinilor Golden Retriever

Data publicării:
Unsplash.com/ autor David Moynihan
Descriere foto: Unsplash.com/ autor David Moynihan

Astăzi sărbătorim  Ziua optimistului, a tortului de morcovi şi a câinilor Golden Retriever

Ziua optimistului

Celebrată în prima joi din luna februarie, Ziua optimistului este un prilej de a petrece o zi concentrându-ne pe lucrurile pozitive şi de a infuza o doză de pozitivitate în rutina zilnică.

Ziua optimistului a fost creată în 1909 de organizaţia Optimist Club of America, care a promovat sărbătorirea acestei zile pe 1 aprilie, ca o modalitate de a încuraja faptele bune şi atitudinea pozitivă, dar şi ca o alternativă la farsele asociate Zilei păcălelilor, potrivit nationaldaycalendar.com. Ulterior, cluburi din diverse regiuni ale ţării au marcat Ziua optimistului la date diferite pe parcursul anului.

În 2017, organizaţia Optimist International a instituit Ziua optimistului pentru a fi sărbătorită în prima zi de joi din februarie, având drept obiectiv recunoaşterea realizărilor voluntarilor şi tinerilor din comunitate.
 

Potrivit oamenilor de ştiinţă, o atitudine optimistă este benefică pentru sănătatea mintală şi fizică: optimiştii se recuperează mai rapid în urma intervenţiilor chirugicale, au o imunitate mai bună şi un prognostic mai bun de a supravieţui cancerului. Optimiştii au o calitate mai bună a vieţii, trăiesc mai mult şi pot fi mai adaptabili în comparaţie cu semenii lor care au o atitudine negativistă.

Cum putem atunci deveni mai optimişti? Oamenii de ştiinţă susţin că abilitatea de a avea o atitudine pozitivă este determinată în mare parte de moştenirea genetică şi de mediu. Vestea bună este însă că ne putem antrena creierul să gândească mai optimist şi ne putem construi un mindset care să ne permită să vedem lumea într-o lumină pozitivă.

Ziua Optimistului (#OptimistDay) este un prilej de a face un gest frumos pentru o persoană dragă. Poţi pregăti cina pentru prieteni sau familie sau să faci voluntariat la un centru local care se ocupă de animale sau de persoanele fără adăpost. Chiar şi cele mai mici gesturi pot avea un impact semnificativ asupra oamenilor pe care îi ajuţi.

Ziua tortului de morcovi

Deliciosul tort de morcovi cu glazură cremoasă deasupra este sărbătorit pe 3 februarie.
 

Tortul de morcovi este un preparat care a evoluat dintr-un desert la modă în perioada medievală denumit budincă de morcovi. De-a lungul istoriei, când zahărul era dificil sau chiar imposibil de procurat, oamenii au folosit legume dulci pentru a îndulci deserturile. În perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, Ministerul alimentaţiei din Marea Britanie încuraja populaţia să încerce diferite reţete care foloseau morcovi drept îndulcitori, sugerând prăjitură de morcovi, budinca de morcov şi plăcintă umplută cu morcov.

Există documente care atestă că însuşi preşedintele Statelor Unite George Washington servea acest desert gustos la localul Fraunces Tavern, din Lower Manhattan.

Ziua tortului de morcovi (#CarrotCakeDay) este pretextul perfect de a face o vizită la cea mai apropiată cofetărie şi a te trata cu o felie generosă din acest delicios desert sau de a-ţi impresiona prietenii cu un tort pregătit chiar de tine.

Ziua câinilor din rasa Golden Retriever

Golden Retriever este una dintre cele mai populare rase de câini la nivel global, iar mulţi oameni aleg exemplare din această rasă pentru a le fi animale de companie. Câinii din această rasă pot îndeplini cu succes misiunea de câine-asistent pentru persoane cu dizabilităţi sau de câine-ghid pentru nevăzători şi pentru persoanele hipoacuzice.

Totodată, câinii din această rasă pot fi dresaţi pentru a vâna, a detecta explozibili şi a participa la operaţiuni de căutare. Este a treia cea mai populară rasă de câini în rândul familiilor din Statele Unite.
 

Originară din Scoţia, rasa Golden Retriever a fost creată în anii 1800 de lordul Tweedmouth în efortul de a obţine exemplare canine care să poată înota pe distanţe mari. În urma împerecherii a doi dintre câinii săi, un Retriever şi un Tweed Water Spaniel, a rezultat ceea ce cunoşteam astăzi a fi Golden Retriever.

Ziua dedicată Golden Retriever-ilor a fost creată în 2012 de Kristen Shroyer, o pasionată de această rasă, iar ziua de 3 februarie a fost aleasă întrucât era ziua de naştere a propriului Golden Retriever, Quincey.

Cu prilejul #GoldenRetrieverDay, în localitatea Golden, din statul Colorado, sute de proprietari de câini se reunesc în faţa centrului expoziţional al oraşului şi participă la o paradă pe aleea principală. În 2019, la eveniment au luat parte peste 1.000 de câini alături de proprietarii lor.

În onoarea acestei zile speciale, ia-ţi câinele la o plimbare în parcul preferat, oferă-i o gustare delicioasă sau o jucărie nouă. Dacă nu eşti posesorul unui Golden Retriever, poate a sosit momentul să te gândeşti să adopţi unul, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel