3 ALIMENTE pe care să le eviți dacă ai migrene. Îți vor face mai mult rău

Data actualizării: | Data publicării:
Ciocolata. foto Unsplash.com/ autor Tetiana Bykovets
Descriere foto: Ciocolata. foto Unsplash.com/ autor Tetiana Bykovets

Dacă ai migrene, acel ceas care ticăie încet pe perete poate suna ca și cum cineva ar bate o tobă lângă capul tău. 

O zi însorită și luminoasă, care în mod normal te-ar face să te simți bine, îți va părea orbitoare și nu va face decât să te simți mai rău. Și asta fără a lua în considerare greața, problemele de vedere și, în unele cazuri, slăbirea părții stângi sau drepte a corpului, conform Medical News Today.


Desigur, simptomele exacte ale unei migrene pot varia de la o persoană la alta, la fel ca și cauzele acesteia. Și aici lucrurile devin un pic mai complicate. 


Evitați: Cașcavalul 


Brânza cheddar are același gust ca brânza de vaci? Nu, bineînțeles că nu. Brânzeturile vin în tot felul de arome, de la extrem de ascuțite și puternice până la foarte blânde și ușoare. Dar dacă sunteți predispus la migrene, poate ar fi bine să săriți peste anumiți membri ai acestei familii de alimente.


Potrivit WebMD, motivul pentru care unele brânzeturi pot fi vinovate pentru o migrenă este că brânza conține o substanță cunoscută sub numele de monoamină sau tiramină. Deși există încă unele întrebări cu privire la legătura dintre migrene și tiramină, știm că este nevoie de o enzimă corporală specifică pentru a descompune tiramina. Dacă aveți un nivel scăzut al acestei enzime, atunci tiramina nu este digerată în mod corespunzător de organism, ceea ce poate aduce migrene. Unii oameni de știință susțin că creierul dumneavoastră eliberează neurotransmițătorul norepinefrină ca răspuns la tiramină, creând astfel posibile condiții care cauzează migrene.


Așadar, dacă suferiți de migrene, ar fi bine să evitați brânza elvețiană, cheddar, parmezan, feta. 


Evitați: Alcoolul


Nu este un șoc faptul că alcoolul poate provoca dureri de cap (întrebați pe oricine care a avut o mahmureală). Potrivit Fundației Americane pentru Migrene, o persoană poate avea o migrenă oriunde, de la o jumătate de oră până la trei ore după ce a băut ceva alcoolic, și chiar și puțin alcool poate duce la o durere de cap. Așadar, nu este de mirare că alcoolul este principala cauză raportată a migrenelor , potrivit American Migraine Foundation. 


Evitați: Ciocolata


Atunci când mâncați ciocolată, consumați și o substanță chimică numită beta-feniletilamină, sau PEA, care poate provoca o reacție în lanț care face ca arterele din cap să se contracte, notează National Center for Biotechnology. Deoarece contractarea vaselor de sânge este o posibilă cauză a durerilor de cap, prezența PEA în ciocolată poate provoca migrene. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel