27 octombrie 2022 - Ziua pisicilor negre și a colegilor morocănoşi

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii "Winnie-the-Pooh": "- What day is it?, asked Pooh. - It's today, squeaked Piglet. - My favorite day, said Pooh'' ('' - Ce zi este?, întrebă Pooh. - Este astăzi, guiţă Piglet. - Ziua mea favorită, spuse Pooh'').

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua pisicilor negre

Din motive legate în special de superstiţii, pisicile negre pot fi considerate ca aducătoare de ghinion şi de aceea se confruntă cu un risc mai ridicat de a fi eutanasiate decât alte pisici şi de obicei au mai mult de aşteptat până să fie adoptate. Ziua pisicilor negre (#NationalBlackCatDay) a fost înfiinţată pentru a le arăta oamenilor că o pisică neagră poate fi pisica perfectă pentru ei şi pentru a lupta cu prejudecăţile legate de felinele cu blana de această culoare.

Pisicile în general, iar cele negre nu fac excepţie, sunt excelente animale de companie.
 
Nu toate superstiţiile legate de pisicile negre sunt însă negative. Spre exemplu, pentru marinari, prezenţa unei pisici negre la bordul unui vas se spune că are efectul de a calma atât marea cât şi vântul. În Anglia, dacă o pisică neagră îţi vizitează hotelul, pensiunea sau pub-ul, trebuie să o întâmpini cu blândeţe şi să-i oferi ceva de mâncare pentru că ea îţi va aduce mai mulţi clienţi. Tot în Anglia se spune că dacă o pisică neagră merge în faţa ta, îţi ia toate necazurile cu ea. De asemenea, tot în Anglia, se crede că pisica neagră dolofană este talismanul pentru o căsnicie reuşită.

În Scoţia se crede că dacă ai pisoi negri pe verandă aceştia vor atrage lucruri bune şi te vor feri de ghinion.

Ziua pisicilor negre a fost înfiinţată în 2011 de organizaţia Cats Protection pentru a celebra aceste feline şi pentru a risipi superstiţiile legate de ele. Teama de pisicile negre provine probabil din Evul Mediu, când acestea erau considerate animalele de casă ale vrăjitoarelor. De altfel, tot în Evul Mediu se credea că vrăjitoarele se pot transforma în pisici negre sau că diavolul li se arată sub forma unei pisici negre.

Această zi nu trebuie confundată cu Ziua de Apreciere a pisicilor negre, care este sărbătorită la 17 august.


Ziua colegilor morocănoşi

Fiecare dintre noi are cel puţin un coleg morocănos la locul de muncă, fie că este vorba despre cineva care vede mereu doar partea goală a paharului sau despre cineva ursuz, care preferă să mereu singur sau căruia nu-i convine niciodată nimic.

Ziua colegilor morocănoşi (#CrankyCo-WorkerDay) a fost gândită ca oportunitatea perfectă de a fi la rândul tău morocănos la locul de muncă, pentru a-i face pe colegii tăi să-ţi aprecieze mai mult personalitatea sociabilă şi jovială din restul anului şi pentru a le pune o oglindă în faţă colegilor care de obicei sunt morocănoşi, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel