2 PERICOLE de Paşti, în fiecare farfurie: oul RĂU și mielul TOXIC. Ce trebuie să știi când cumperi MIELUL

Data publicării:
2 PERICOLE de Paşti, în fiecare farfurie: oul RĂU și mielul TOXIC. Ce trebuie să știi când cumperi MIELUL. Foto Unsplash
Descriere foto: 2 PERICOLE de Paşti, în fiecare farfurie: oul RĂU și mielul TOXIC. Ce trebuie să știi când cumperi MIELUL. Foto Unsplash

Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenția asupra celor două pericole majore din farfurii, în perioada Paștelui.

"2 pericole de Paşti în fiecare farfurie: oul rău şi mielul toxic. Vopseaua de ouă cumpărată de la colţul străzii vă poate crea multe probleme de sănătate. Chiar dacă sunt mai ieftine sau mai frumoase, vopselele tipografice sau cele făcute artizanal pot avea efecte nocive din cauza plumbului şi oxizilor de metale: cupru, aluminiu şi staniu.

Vopselele textile sau cele tipografice pătrund prin porii oului şi pot contamina albuşul sau gălbenuşul, existând riscul declanşării unor toxiinfecţii alimentare. 

Recomandăm ca la vopsirea ouălor să folosiţi doar substanţe certificate medicosanitar, achiziţionate din magazinele specializate, evident dacă nu folosiţi coloranţii naturali, ca în bătrâni, prin utilizarea foilor de ceapă sau a frunzelor de nuc.

Alte riscuri sunt legate de vechime şi mod de conservare. Este preferabil, mai ales atunci când sunt utilizate crude, în creme, maioneze, spumă de albuş, ca ouăle să fie foarte proaspete şi să fie spălate înainte de utilizare", ne spune medicul Tudor Ciuhodaru. 

De ce este carnea de miel TOXICĂ
 

"Carnea de miel: are valoare calorică ridicată şi este considerată "toxică" în anumite condiţii. Vorbim de 200 - 300 kcal la 100 grame şi un conţinut ridicat de potasiu iar organele, în special ficatul, au conţinut ridicat de fier, zinc şi carnitină, cu rol energetic dar şi cantități mici de calciul, acid folic şi vitamina E. Prin componenta proteică importantă dar şi conţinutul ridicat de grăsimi saturate, cam 80 mg de colesterol la 100 grame are risc aterogen dar totodată este considerată de unii drept afrodiziac natural”

Citește continuarea pe DC Medical.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel