15 ianuarie, ziua lui Mihai Eminescu. „Avangardistul cu prezervativ înnodat la gât, la statuia marelui poet național”

Data publicării:
2020. Slujba de pomenire la mormantul poetului Mihai Eminescu la 170 de ani de la nastere, desfasurata in cadrul manifestarilor prilejuite de Ziua Culturii Nationale: la Cimitirul Bellu.
Descriere foto: 2020. Slujba de pomenire la mormantul poetului Mihai Eminescu la 170 de ani de la nastere, desfasurata in cadrul manifestarilor prilejuite de Ziua Culturii Nationale: la Cimitirul Bellu.

Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte această zi este data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani. A fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, socotit de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Avea o bună educaţie filosofică, opera sa poetică fiind influenţată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică - de la Heraclit la Platon, de marile sisteme de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant şi de teoriile lui Georg Wilhelm Friedrich Hegel.

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a prezentat o pagină de istorie mai puțin cunoscută despre Mihai Eminescu

Vezi continuarea pe DC News. 

.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Evenimente


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel