12 greșeli PERICULOASE pe care le faci la duș sau când faci baie

Data publicării:
12 greșeli PERICULOASE pe care le faci la duș sau când faci baie. Foto Unsplash
Descriere foto: 12 greșeli PERICULOASE pe care le faci la duș sau când faci baie. Foto Unsplash

Cât de curat este capul de duș? Apa are temperatura potrivită? Iată câteva greșeli pe care le faci când faci baie sau duș: 

Fără să vă dați seama, puteți face câteva greșeli la duș sau când faceți baie, care vă pun în pericol sănătatea. Iată care: 

 

1) Faceți baie prea des


Dușul făcut în fiecare zi, ba chiar de mai multe ori pe zi, poate fi un obicei, dar dacă nu sunteți murdar sau transpirat, este posibil să nu fie nevoie să vă spălați de prea multe ori pe săptămână. Spălarea îndepărtează uleiul și bacteriile sănătoase de pe piele, așa că spălatul prea des poate provoca uscarea pielii și mâncărime, și permite bacteriilor rele să pătrundă prin pielea crăpată. 

2) Alegerea săpunului greșit


Săpunurile antibacteriene pot ucide prea multe bacterii, inclusiv cele bune. Acest lucru poate permite bacteriilor rele rezistente la antibiotice să le ia locul. Săpunurile dure vă pot usca pielea, așa că alegeri mai bine săpunuri ușoare cu uleiuri adăugate, produse de curățare blânde sau geluri de duș care includ și creme hidratante. Dacă aveți eczeme sau piele sensibilă, săpunurile parfumate vă pot irita pielea. Folosiți în schimb săpunuri fără parfum. Un dermatolog vă poate ajuta să alegeți săpunul perfect pentru pielea dumneavoastră. 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel