11 februarie - Ziua în care nu plângi după laptele vărsat şi îţi faci prieteni

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Anita Jankovic
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Anita Jankovic

Pe 11 februarie, în întreaga lume sunt sărbătorire mai multe situații atipice.

Ziua în care... nu plângi după laptele vărsat

''Nu plânge după laptele vărsat!'' (''Don't cry over spilled milk!'') este versiunea contemporană a expresiei ''No weeping for shed milk'', publicată pentru prima dată în anul 1659 în ''Paramoigraphy'', o carte de proverbe semnată de istoricul şi autorul galez James Howell. Nu se ştie cu precizie câte pahare de lapte a vărsat James Howell înainte să se simtă inspirat pentru a crea o expresie care să îndemne oamenii să nu se îngrijoreze din cauza unor incidente nesemnificative sau a problemelor inevitabile care apar pe parcursul fiecărei zile.

 

Sintagma a apărut, sub o află formă ('''Tis a folly to cry for spilled milk'') şi într-un eseu despre bunele maniere şi arta conversaţiei, intitulat ''Polite Conversation'', din 1738, semnat de autorul şi satiristul englez Jonathan Swift.

Sensul expresiei se referă la faptul că nu are niciun rost să te superi din cauza unei situaţii care s-a întâmplat deja şi care nu poate fi schimbată. Sintagma ne încurajează să avem o atitudine pozitivă şi să vedem lucrurile dintr-o perspectivă diferită. Îngrijorarea şi regretul nu schimbă cursul întâmplărilor.

Principala lecţie pe care o oferă celebrarea acestei zile este să faci o pauză şi să priveşti în jur. Găseşte bucurie în lucrurile mici şi nu te îngrijora de cele asupra cărora nu ai niciun control!

Ziua în care îţi iei chitara şi te pui pe cântat

Cine nu a încercat măcar odată să înveţe să cânte la chitară exersând ore în şir şi visând ca, într-o bună zi, să stea pe o scenă sub privirile pline de admiraţie ale fanilor? Ei bine, momentele acelea nu trebuie date uitării cu desăvârşire pentru că pe 11 februarie e timpul să scoţi din nou chitara, să o ştergi de praf şi să faci o demonstraţie de virtuozitate.

 

Chitara a fost inventată cel mai probabil în secolul al XVI-lea în Spania. Modelele timpurii aveau doar patru coarde şi erau de dimensiuni mult mai mici decât instrumentele din zilele noastre. A fost probabil descendentul instrumentului ''vihuela'', un strămoş al lăutei, popular în Spania medievală şi renascentistă. În următoarele trei secole, artizanii au adăugat o a cincea coardă, iar până în secolul al XVIII-lea, instrumentul a căpătat forma pe care o ştim şi o îndrăgim astăzi.

Ziua în care îţi iei chitara şi te pui pe cântat (#GetOutYourGuitarDay) reprezintă un prilej de a deveni nostalgic şi de încerca să-ţi aduci aminte melodiile pe care le interpretai în tinereţe. Dacă nu ai cântat însă niciodată la acest instrument, foloseşte ziua de astăzi ca un îndemn pentru a lua câteva lecţii.

Ziua soţiilor sportivilor profesionişti

Ziua soţiilor sportivilor profesionişti (#ProSportsWivesDay) a fost celebrată pentru prima dată în 2006 şi recunoaşte rolul activ al partenerelor sportivilor activi sau retraşi din activitate.

 


Nevestele atleţilor profesionişti nu îşi fac apariţia doar la evenimente şi la reality-show-uri, ci îşi folosesc poziţia în comunitate ca să aducă o schimbare. Îşi ajută soţii să creeze şi să administreze fundaţii şi alte organizaţii, contribuie la colectarea de fonduri şi aduc în atenţia publică o multitudine de cauze.

Ziua persoanelor mulţumite că sunt celibatare

Dacă nu eşti într-o relaţie, iar apropierea Zilei Sfântului Valentin te crispează, atunci Ziua persoanelor mulţumite că sunt celibatare (#SatisfiedStayingSingleDay), marcată pe 11 februarie, este prilejul perfect de a sărbători.

Numărul americanilor care nu au fost niciodată căsătoriţi, sunt divorţaţi sau locuiesc singuri se află pe un trend ascendent în ultimii ani, potrivit unui articol CNN din 2021. Cu toate acestea, statutul de celibatar continuă să fie stigmatizat şi asociat cu ideea de singurătate.

 

De Ziua celor mulţumiţi că sunt celibatari îţi poţi oferi o zi de răsfăţ de unul singur ci o programare la salonul de coafură, urmată de un masaj relaxant şi de o sesiune de shopping.

Ziua în care îţi faci un prieten

Prieteniile sunt o parte importantă a vieţii noastre şi, potrivit cercetătorilor, persoanele înconjurate de prieteni buni se simt mai puţin stresate şi mai fericite. Îţi poţi face prieteni noi la orice vârstă. O nouă prietenie poate deschide calea către experienţe inedite, poate scoate la iveală părţi din personalitatea noastră pe care nu am ştiut niciodată că le avem sau poate deschide uşa către noi interese şi activităţi.

 


Ziua în care îţi faci un prieten (#MakeaFriendDay), celebrată pe 11 februarie, este prilejul perfect de a ne face noi prieteni sau de a relua legătura cu amici mai vechi, cu care nu am mai vorbit din timpul şcolii sau facultăţii. Strânge o gaşcă de prieteni şi vizionează filme şi seriale de televiziune pe tema prieteniei, de la celebrul ''Friends'' la ''The First Wives Club'', ''9 to 5'', ''Mamma Mia! The Movie'', ''Now and Then'', ''The Heat'', ''Pitch Perfect'', ''The Joy Luck Club'', ''Sister Act'', notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel