1 din 4 pacienți cu atac de cord prezintă simptome atipice. La ce să fiți atenți

Data publicării:
Imagine cu rol Ilustrativ. Foto Pixabay
Descriere foto: Imagine cu rol Ilustrativ. Foto Pixabay

Unu din patru pacienți cu atac de cord prezintă simptome atipice, cum ar fi dificultăți de respirație, epuizare extremă și dureri abdominale, arată un studiu recent.

O cercetare publicată azi în European Heart Journal susține că 1 din 4 oameni care fac atac de cord prezintă simptome atipice gen: dificultăți de respirație, epuizare extremă și dureri abdominale.

”Am constatat că simptomele atipice erau cele mai frecvente în rândul persoanelor în vârstă, în special a femeilor, care au apelat la o linie de asistență care nu este de urgență pentru asistență”, a declarat autorul studiului, Amalie Lykkemark Møller de la Spitalul Nordsjællands, Hillerød, Danemarca.

Iar pacienții care urmau să aibă un atac de cord nu știau că simptomele lor necesită o atenție urgentă. Studiul a examinat asocierile dintre simptomele inițiale de atac de cord, răspunsul serviciului medical și mortalitatea în 30 de zile.

 

Cirtește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel