Zodiacul răufăcătorilor. Ce personaj negativ din filme ești în funcție de semnul tău zodiacal

Data actualizării: | Data publicării:
Hannibal, Joker și Thanos, captură video YouTube.
Descriere foto: Hannibal, Joker și Thanos, captură video YouTube.

Răi până în măduva oaselor, răufăcătorii celebrii ai marilor ecrane au câte un corespondent și în zodiac. 

Apariția cinematografiei moderne a dat naștere unora dintre cei mai memorabili răufăcători din colectivul cultural, eroii nu sunt nimic fără ei, iar intrigile sunt flămânde de ei; de la psihopați subtili la dubluri de super-eroi, maniaci care respiră ciudat până la cazuri de canibali și regi corupți, potrivit New York Post.

 

Berbec (21 martie - 19 aprilie)
Terminator, "The Terminator"

Regizorul James Cameron atribuie unui vis febril, un ciclu de somn foarte „Berbec”, inspirația a ceea ce avea să devină franciza Terminator.

Guvernat de Marte, Berbecul reprezintă arhetipul războinicului, iar Terminator este un vânător-ucigaș de top care împușcă pe oricine îi stă în calea obiectivului său, energie care se potrivește cu natura impulsivă, acționează acum, pune întrebări mai târziu a Berbecului. Berbecii pot fi necruțători în urmărirea unui obiectiv, de asemenea, arată grozav în piele neagră și nu prea le pasă de nimic, trei lucruri care sunt incontestabil adevărate despre Arnold Schwarzenegger ca Terminator OG.

Al doilea răufăcător asemănător berbecului, dar numărul unu în coșmarurile noastre, este Chucky, păpușa malefică din "Child's Play".


TAUR (20 aprilie - 20 mai)
Gollum , "Stăpânul inelelor"

Taurul este semnul tangibilității, conducător al Casei a II-a, a valorilor și a posesiunilor, nativilor le plac lucrurile fanteziste și fac adesea greșeala fatală de a confunda bunurile materiale cu valoarea de sine și/sau obișnuiesc să îi trateze pe ceilalți oameni ca pe niște posesiuni. În cele mai josnice euri de taur, acest lucru se manifestă prin lăcomie, gândire fixă și acaparare emoțională. Teme clare în "prețiosul meu", șoptit de Gollum.

 

GEMENI (21 mai - 20 iunie)
Freddy Kruger, "Coșmar pe strada Elm".


Gemenii sunt simbolizați de gemeni, iar arhetipul cu două fețe se pretează cu ușurință la purtarea de dungi, la dubla vorbire și la viețile duble, apanajul super înfiorătorului Freddy Kruger, care a reușit pentru o vreme să fie atât ucigaș de copii, cât și tată pentru unul.

În comparație cu alți răufăcători criminali din anii '80 de tipul "puternic, tăcut, hărțuitor", Kruger este o ca o carte „deschisă”. Interpretat de veritabilul nativ Gemeni Robert Englund, Kruger este întotdeauna rapid, cu o pană moartă crâncenă. Gemenii trăiesc în proverbiala zonă gri și adesea se luptă să distingă fantezia de realitate.

Fidel naturii mutabile și mercantile a semnului său, Kruger ucide pentru senzații tari pe tărâmul liminal al somnului. Pe locul al doilea se află Loki, care întruchipează energia subversivă și înșelătoare emblematică pentru Gemeni

RAC (21 iunie - 22 iulie)
Asistenta Ratched , "Zbor deasupra unui cuib de cuci"

Racul, cu accesul său la divinul feminin, empatia oceanică și înțelegerea profundă a nevoilor, este marele îngrijitor al zodiacului. În cea mai înaltă expresie, acest lucru îi face adevărate canale de vindecare, dar atunci când această grijă devine râncedă și nevoia de a se simți necesar se transfigurează într-o dragoste întunecată de control, un exterior calcifiat și jocuri de putere pasiv-agresive, obțineți o asistentă medicală severă, terifiantă, de tipul "ia-ți medicamentele", gen "draga mamei", de tip Nurse Ratched. În cartea lui Ken Kesey, care a inspirat filmul, Ratched este descrisă ca fiind cu bustul mare și cu o coafură învechită. În consecință, Racul guvernează pieptul și sânii și este cel mai nostalgic semn din zodiac. Interpretată în film de Louise Fletcher, Ratched a devenit un simbol nu doar pentru corupția maternității, ci și pentru corupția puterii instituționale.

 

LEU (23 iulie - 22 august)
Jokerul, "Batman"

Universul DC ne spune că Joker s-a născut pe 1 august, ceea ce face ca omul nostru de haos să fie un Leu. Leul guvernează a cincea casă a plăcerii și a jocului, cunoscută colocvial sub numele de "casa distracției", este provincia naturală a râsului, a clovnilor, a teatrului și a decadenței. Jokerul, în toată fața sa pictată,  întruchipează partea interioară a acestui semn și perversiunea jocului. În adevărata formă Leu, el nu face nimic la scară mică sau fără public. Răutatea lui este mare, răutatea lui este îndrăzneață și spectacolul pe care îl face din ticăloșia lui este întotdeauna un spectacol de văzut.

 

FECIOARA (23 august - 22 septembrie)
Anton Chigurh , “No Country For Old Men”

Javier Bardem a câștigat un Oscar pentru portretizarea psihopatului Anton Chigurh, psihopat care se leagănă în balansoar, mânuiește un pistol  și probabil este Fecioară, în "No Country For Old Men". Fecioara este guvernată de Mercur, planeta minții, iar semnul stăpânește a șasea casă a muncii și a eforturilor zilnice. Apropo de acest lucru, Anton este extrem de inteligent și foarte, foarte bun la a fi un asasin plătit. Fără milă? Da. Impulsiv? Niciodată. Fidel naturii mutabile a semnului său, el vine corect cu o strategie calmă și rece și este rapid în a improviza și a se adapta. Mercur este, după cum probabil ați ghicit, mercurialul, iar omul nostru întruchipează această energie lăsând viața și moartea la mâna unei aruncări cu banul.

 

 


Balanța (23 septembrie - 22 octombrie)
Darth Vader, "Războiul Stelelor"

Balanța este reprezentată de cântar și balanță, iar căutarea lor solară simbolizează eterna căutare a echității. În natură, lordul întunecat Darth Vader a fost profețit ca fiind alesul Jedi care va aduce echilibrul în Forță. Din nefericire, balanța a înclinat în altă direcție și, în schimb, ne-a adus un răufăcător cu îmbrăcăminte ciudată, care respiră greu, care împarte moarte și care a devenit cel mai popular răufăcător din istoria cinematografică. 


SCORPION (23 octombrie - 21 noiembrie)
Eric Killmonger, "Pantera Neagră"

Manipulator și neîncrezător, sexy într-un mod foarte chinuit și condus de răzbunare, Killmonger, interpretat de Michael B. Jordan, personifică multe dintre trăsăturile revelatoare ale arhetipului Scorpionului.
Scorpionul este asociat cu a opta casă a sexului, a morții și a regenerării, iar nativii sunt notorii ca fiind hotărâți și nemiloși în urmărirea dorințelor lor.

Așa cum era de așteptat, pierderea tatălui său la o vârstă fragedă l-a inițiat pe Killmonger în realitatea morții, iar experiența acestei pierderi a influențat fiecare decizie pe care a luat-o în urma ei. Complex din punct de vedere emoțional, el îi mărturisește vărului său T'Challa: "Mi-am trăit întreaga viață așteptând acest moment. M-am antrenat, am mințit, am ucis... doar ca să ajung aici... Și toată această moarte... doar ca să te pot ucide". Toată această moarte pentru o șansă de răzbunare, o vibrație de Scorpion.

 

SAGITTAR (22 noiembrie - 21 decembrie)
Jigsaw, "Saw"

Mereu optimiști, cei din Săgetător privesc viața ca pe un mare joc de noroc și urmăresc să scoată ce e mai bun din orice mână primită sau din orice eșec pe care îl întâmpină.

Lămâi la limonadă, provocare la oportunitate, diagnostic de cancer în fază terminală la revoluția grea a cultului YOLO. Jigsaw al nostru galvanizant, cu voce sfârșită, care se confruntă cu propria mortalitate, caută să-i învețe pe alții cum să fie prezenți pe deplin și să-și protejeze singura, sălbatica și prețioasa viață pe care o au de trăit.

Acești oameni au o adevărată bucurie de a trăi și este ușor de înțeles cum viețile irosite ale altora ar fi un ghimpe în coasta lor. Săgetătorul guvernează a noua casă a filozofiei, a înclinațiilor superioare și a adevărurilor universale, iar metodele extreme ale acestui guru al vieții de azi caută, în cele din urmă, să îi aducă pe oameni mai aproape de ei înșiși și de viețile pe care sunt meniți să le ducă.

 

CAPRICORN (22 decembrie - 19 ianuarie)
Lordul Voldemort, "Harry Potter"

În timp ce hoții și ucigașii parcurg toată gama și completează roata zodiacală, există anumite calități care se pretează la un comportament deviant.
Tom Marvolo Riddle s-a născut pe 31 decembrie 1926, ceea ce îl face pe lordul întunecat un adevărat Capricorn albastru. Cei născuți sub acest semn au adesea parte de o zdruncinătură dură în departamentul copilărie și sunt forțați să joace roluri de adulți sau să-și asume o gravitate peste vârsta lor.

„Cel care nu poate fi numit” nu face excepție, renegat de tatăl său și rămas orfan în urma morții mamei sale magice, Lordul Întunecat ajunge la maturitate în limitele sumbre ale unui orfelinat.
Legați de ambiție, de a fi cei mai buni și de a-și croi drum spre vârf cu orice preț, Capricornii folosesc eșecurile, subestimarea și fanteziile de răzbunare ca pe un fel de accelerator pentru realizări și avansare. 

Ca semn cardinal de pământ, Capricornii sunt atașați de bunurile pământești și, fidel, Voldemort s-a apucat să fure de la colegii săi orfani, acaparându-le bunurile ca pe niște trofee. Mai târziu, acest materialism s-a manifestat prin faptul că Lordul Voldemort s-a fracturat în șapte Horcruxuri tangibile.

 


VĂRSĂTOR (20 ianuarie - 18 februarie)
Hannibal Lecter, "Tăcerea mieilor".

Conform cărților care au inspirat filmele, Hannibal Lecter își sărbătorește ziua de naștere pe 20 ianuarie 1933, ceea ce face din canibalul nostru cerebral favorit un soare Vărsător cu o lună Scorpion.

Purtătorii de apă se identifică cu arhetipul singuraticului/geniului, cu fața lipită de geam (sau de pereții închisorii) outsider. Așii detașării emoționale, ai liniștii înfricoșătoare și ai gândirii de ansamblu, Vărsătorii au speranțe mari pentru umanitate și teorii sălbatice despre cum ar fi cel mai bine să facem specia noastră să avanseze, în cazul lui Lecter, asta echivalează cu eradicarea răului prin mâncarea lui.

Lecter este multe lucruri, un manipulator strălucit, un lingvist, un canibal și un fin cunoscător al replicilor, dar, ca majoritatea purtătorilor de apă, singurul lucru pe care refuză să fie este „obișnuit”.

 

PESTI (19 februarie - 20 martie)
Thanos, "Avengers: Războiul infinitului"

Populația Pești oscilează sălbatic între inima sângerândă și nihilistul frânt, o dualitate manifestată în hiper-sensibilul super-răufăcător/tatăl de bază cu mâinile de aur și maxilarul serios, doamnelor și domnilor, Thanos.

În timp ce metodele sale sunt problematice, cu note maxime de maniac genocidar, se poate spune că obiectivul său călăuzitor, de a salva resursele planetei și de a salva viața însăși, este aproape pur.

Omul nostru operează dintr-un loc al durerii, deoarece căutarea sa de a ucide jumătate din locuitorii universului s-a născut din faptul că a privit cum oamenii de pe planeta sa natală pier ca urmare a suprapopulării necontrolate.

Peștii sunt mari amatori de evadare și, așa cum susține Thanos, "Realitatea este adesea dezamăgitoare. Acum, realitatea poate fi orice vreau eu", a vorbit ca un adevărat Pești, și cu adevărat dezlănțuit.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel