Zodia pe cale de dispariție. Motivul pentru care acest semn zodiacal este extrem de rar

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Acesta este cel mai rar semn zodiacal, potrivit astrologilor

Dacă sunteți pasionat de tot ceea ce înseamnă astrologie, s-ar putea să vă treziți căutând pe Google diverse particularități ale zodiei voastre. 

Te-ai întrebat vreodată câți alți oameni sunt aceeași zodie ca și tine? Ai simțit vreodată că te întâlnești cam des cu nativi din zodia  Pești sau că te împrietenești rapid cu Scorpionii, dar cumva, nu ai întâlnit niciodată (sau foarte rar) un Capricorn? Ei bine, crezi sau nu, există dovezi care arată că unele semne zodiacale sunt mai rare decât altele.

Din punct de vedere statistic, câteva semne zodiacale tind să concureze pentru titlurile de cele mai rare și cele mai comune din zodiac. Aceste schimbări consistente sunt firești, deoarece evenimentele globale au un impact major asupra natalității. 

"Acestea se vor schimba de la un an la altul, deoarece ratele de natalitate sunt influențate de multe circumstanțe, inclusiv de pandemie", a declarat pentru Womenshealthmag Lauren Ash, astrolog la Sanctuary Astrology și gazda podcastului săptămânal de astrologie pop Birth Chart Pls. 

Alți factori, cum ar fi vremea și sărbătorile, joacă, de asemenea, un rol în momentul în care oamenii decid să conceapă, ceea ce, în mod evident, are un impact asupra celor mai dese și celor mai puțin frecvente luni de naștere.

 

Care este cel mai rar semn zodiacal

 Vărsătorul este cel mai rar semn zodiacal. Bebelușii vărsători tind să fie puțini, deoarece februarie este cea mai puțin frecventă lună de naștere, potrivit CDC. În plus, perioada de suprapunere dintre ianuarie și februarie este cea mai scurtă din punct de vedere astrologic, spune Ash.


Care sunt trăsăturile celui mai rar semn zodiacal

Vărsătorii sunt cunoscuți ca fiind rebelii astrologiei. "Co-guvernați de Saturn, planeta karmei, a disciplinei și a structurii, precum și de Uranus, rebelul care face schimbări, Vărsătorii sunt cunoscuți pentru că sfidează regulile", spune Ash. Ei sunt adesea progresiști și umanitari independenți care nu se sfiesc să pună la îndoială autoritatea pentru a crea un mediu corect, adaugă ea.

Vărsătorii pot, de asemenea, să prețuiască mai mult prieteniile decât relațiile lor romantice, deoarece nu le place să fie împovărați emoțional, spune Constance Stellas, astrolog din New-York și autoare a cărții Advanced Astrology for Life.


Care este cel mai frecvent semn zodiacal

Potrivit cercetărilor, cel mai comun semn zodiacal se încadrează undeva între Leu și Fecioară. Un studiu din 1994 până în 2014, care a calculat media nașterilor pe lună, indică faptul că Fecioarele au fost cel mai frecvent semn timp de decenii.

Însă, în ultimii ani, cel mai mare număr de nașteri a avut loc între iulie și august, potrivit demografului Brady Hamilton de la Centrul Național de Statistică în Sănătate, potrivit Live Science. Deoarece intervalul de date de naștere pentru Leu se întinde de la 23 iulie până la aproximativ 22 august, se pare că acest semn este în prezent cel mai frecvent.

 


Care este al doilea cel mai rar semn zodiacal

Pe locul doi în topul celor mai rare semne zodiacale se află nimeni altul decât Capricornul. La fel ca în cazul Vărsătorului, nu sunt mulți copii născuți în preajma sărbătorilor de iarnă, cum ar fi Crăciunul și Anul Nou, potrivit datelor colectate între 1973 și 1999 de The New York Times.

"Ca și Vărsătorul, Capricornul este influențat și el de Saturn, planeta karmei și a lecțiilor dure", spune Ash. "Așadar, este interesant să ne gândim cum cele două semne mai rare din zodiac se confruntă adesea cu sentimente de izolare, luptă și singurătate pe măsură ce învață să se maturizeze în darurile lor."



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel