Zmeura de Aur 2022: Cele mai neinspirate filme şi interpretări actoriceşti

Data publicării:
LeBron James în Space Jam, captură video YouTube.
Descriere foto: LeBron James în Space Jam, captură video YouTube.

Un musical despre Diana, prinţesa de Wales, şi un remake al peliculei ''Space Jam'', o combinaţie live-action şi animaţie, avându-l drept protagonist pe LeBron James, au primit cele mai multe premii Zmeura de Aur (Razzie Awards), trofee care parodiază premiile Oscar prin recompensarea celor mai neinspirate filme şi interpretări actoriceşti.

Zmeura de Aur 2022: ''Diana: The Musical'' şi ''Space Jam''' au câştigat cele mai multe trofee

Câştigătorii trofeelor Zmeura de Aur au fost anunţaţi cu o zi înaintea ceremoniei de duminică a premiilor Oscar, iar ''Diana: The Musical'', versiunea cinematografică a unei producţii Broadway ale cărei reprezentaţii au fost sistate în decembrie după doar 33 de spectacole, a fost desemnată câştigătoarea a cinci premii.

''cel mai prost film''

Versiunea cinematografică a musicalului a câştigat la categoriile ''cel mai prost film'', ''cea mai proastă actriţă în rol principal'' - Jeanna deWaal, ''cea mai proastă actriţă în rol secundar'' - Judy Kaye şi ''cel mai prost regizor'' - Christopher Ashley.

Duoul de scenarişti Joe DiPietro şi David Bryan a primit trofeul în categoria ''cel mai prost scenariu'', pentru ceea ce organizatorii Razzies au etichetat ca fiind ''unele dintre cele mai ridicole dialoguri şi versuri ale anului, care au inclus rime precum 'Camilla' cu 'Manilla' şi 'Godzilla''', se precizează în comunicatul care anunţă câştigătorii.

''cel mai prost actor'

''Space Jam: A New Legacy'' a câştigat trei trofee Zmeura de Aur: ''cel mai prost actor'' - LeBron James, ''cea mai proastă continuare'' şi ''cel mai neinspirat cuplu de pe ecran'' pentru James combinat cu oricare dintre personajele animate.

Pelicula îl are în prim-plan pe starul NBA filmat live action într-un meci grandios de basketball în compania unor personaje Looney Tunes, un remake al peliculei originale din 1996, care îl avea drept protagonist pe Michael Jordan.

'cel mai prost actor în rol secundar''

Razzies au ironizat şi un deţinător al premiului Oscar, oferindu-i lui Jared Leto trofeul pentur ''cel mai prost actor în rol secundar'' pentru interpretarea emfatică a personajului Paolo din ''House of Gucci''.

"Cele mai proaste interpretări ale lui Bruce Willis într-un film din 2021"

Bruce Willis a beneficiat la ediţia din acest de o categorie care i-a fost dedicată, intitulată "Cele mai proaste interpretări ale lui Bruce Willis într-un film din 2021", primind opt nominalizări în opt lungmetraje. Pelicula ''Cosmic Sin'' a fost desemnată câştigătoare.

Will Smith, de patru ori laureat cu Zmeura de Aur, a primit trofeul pentru cea mai bună reabilitarea artistică, graţie rolul său din pelicula ''King Richard'', pentru care Smith este totodată nominalizat şi la Oscar.

Iniţiate în 1980 sub titulatura Golden Raspberry Awards, trofeele Zmeura de Aur au fost create de absolvenţii facultăţii de film din cadrul UCLA şi veterani în industria cinematografică John J.B. Wilson şi Mo Murphy.

Peste 1.100 de membri Razzie de pe întreg teritoriul Statelor Unite şi din alte peste 20 de ţări votează câştigătorii, potrivit paginii oficiale a evenimentului, notează Agerpres.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel