Ziua Marinei Române, marcată duminică în portul militar Constanţa

Data publicării:
Ziua Marinei Române, captura foto Youtube/ sursa Forțele Navale Române
Descriere foto: Ziua Marinei Române, captura foto Youtube/ sursa Forțele Navale Române

Forţele Navale Române organizează duminică, 15 august, în portul militar Constanţa, o ceremonie aniversară dedicată Zilei Marinei Române şi, pentru al doilea an consecutiv, evenimentul va putea fi urmărit de public în mass-media. 

Cea de-a 119-a ediţie a Zilei Marinei Române va putea fi urmărită în direct, începând cu ora 9,50, în mass-media şi pe pagina de Facebook a Forţelor Navale Române.

 

"Ceremonia va începe cu întâmpinarea persoanei oficiale, ora 09.55, şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, din care fac parte militari din Forţele Navale Române, militari din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii. La ora 10.00, vor fi ridicate pavilionul, geacul şi marele pavoaz, la bordul navelor militare, în acordurile Imnului de Stat al României, concomitent cu 21 de salve de tun, care vor fi trase de către militarii Batalionului 345 Artilerie 'Tomis', Brigada 9 Mecanizată 'Mărăşeşti'. Evenimentul va continua cu acordarea drapelelor de luptă Flotilei 56 Fregate 'Contraamiral Horia Macellariu' şi Direcţiei Hidrografice 'Comandor Alexandru Cătuneanu', urmată de alocuţiunea persoanei oficiale", informează SMFN.

 

La finalul ceremoniei, în jurul orei 11.00, portul militar va fi survolat de o formaţie de aeronave de luptă, alcătuită din elicoptere Puma Naval ale Forţelor Navale Române, un elicopter IAR Puma, aeronave MIG-21 şi F-16 ale Forţelor Aeriene Române, aeronave "Typhoon" britanice şi un avion de cercetare P-8 american.

 

"Publicul, aflat pe faleza Cazinoului constănţean şi pe plajele din nordul litoralului, va putea urmări, duminică, 15 august, în intervalul orar 11.00-13.00, defilarea navelor de la Constanţa la Midia. Formaţia navală va fi condusă de fregata 'Mărăşeşti' (F-111) şi va fi alcătuită din puitorul de mine şi plase 'Viceamiral Constantin Bălescu' (PM-274), corveta 'Contraamiral Horia Macellariu' (Cvt-265), dragorul maritim 'Locotenent Lupu Dinescu' (DM-25), fregata turcească 'Yavuz' (F-240), o navă maritimă de patrulare a Ministerului Afacerilor Interne, o navă de intervenţie a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, iar parada navală va fi încheiată de veliere ale pasionaţilor de navigaţie tradiţională cu vele", se mai specifică în sursa amintită.

 

Ziua Marinei Române se va încheia cu retragerea cu torţe a marinarilor, la ora 20.30, pe traseul Cazino - Comandamentul Flotei - Piaţa Ovidiu, precum şi cu un spectacol de artificii organizat de Primăria Municipiului Constanţa, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel