Ziua pe care Mircea Badea, probabil, spera ca lumea să o uite. Spectacola.ro îl dă de gol

Data actualizării: | Data publicării:
Badea
EXCLUSIV
Descriere foto: Badea

Sâmbătă, 24 februarie, este o zi despre care, probabil, Mircea Badea nu-și dorește să vorbim. Dar noi vorbim.

Sâmbătă, 24 februarie, este ziua de naștere a lui Mircea Badea, de departe cel mai longeviv om de televiziune din postcomunism. Nu prea îi place să se vorbească despre ziua lui de naștere, dar noi vom vorbi despre Mircea Badea pentru că evoluția SA în televiziune a fost remarcabilă.

 

Și n-o spunem noi, ci audiențele. De la măsuță a reușit să facă ce alții n-au reușit cu formate uriașe de televiziune. Succesul formatului emisiunii „În gura presei” are, la bază, atitudinea naturală. Nu ești cineva dacă nu intri „În gura presei”. Ironia e la ea acasă, iar românilor le place, din moment ce stau mereu cu ochii pe Mircea Badea. 

 

2. Badea... (mircea-badea-333_27962600_67063000.jpg)

 

 

Încă de la prima ediție a emisiunii, „În gura presei” a avut succes. Iar rețeta a fost să transforme prezentarea formală a știrilor într-o formulă dinamică, cu umor, dar şi cu replici acide şi teorii noi. De multe ori, previziunile lui Mircea Badea referitoare la viaţa politică şi economică s-au adeverit.

 

De când este la televizor, a avut parte de războaie

 

 

A luptat împotriva abuzurilor de orice fel. De multe ori, spunea că renunță la celebra măsuță, dar din fericire, nu s-a ținut de cuvânt.

 

Telespectatorii se uitau la emisiunea lui, se mirau de abuzurile din justiție, dar mulți dintre ei nu făceau nimic mai mult, de exemplu nu ieșeau în stradă pentru a-și apăra drepturile și libertățile. 

 

„Sunt într-un punct foarte periculos. Este ca un fel de despărțire între noi, din multe puncte de vedere. N-aș mai vrea ca cineva, după această emisiune, să se mai aștepte că se va întâmpla în această emisiune ce s-a întâmplat până acum. Facem 14 ani. Nu se poate să fii 14 ani în război. Niciun război nu durează 14 ani. De 14 ani, de la această măsuță, sunt în război. Îmi ajunge! Suficient. Din anumite puncte de vedere, putem considera o cotitură cu privire la această emisiune. Mi se pare cinstit să vă spun. Vă mulțumesc mult pentru cei 14 ani. Vom vedea ce va urma. Nu cred că va urma ce ați văzut deja. Nu mai are niciun rost”, spunea Mircea Badea la Antena 3, în 2018.

 

La finalul anului 2019, Mircea Badea a decis să facă o schimbare majoră. A început să dea și subiecte de divertisment în emisiune Această emisiune a avut și are viaţă îndelungată pentru că i-a interesat pe români, lucru pe care l-am văzut în audiențe. Și sperăm că emisiunea lui va ține mult de acum încolo. 

 

Și în direct, și în reluare, Mircea Badea a reușit cu „În gura presei" să spulbere audiența, chiar dacă emisiunea sa este seara târziu.

 

3. Facebook M... (mircea_badea_insecte_fb_96720400.jpg)

 

 

Începând cu 1994, Mircea Badea are emisiuni în direct, zilnic. Și chiar dacă au trecut... trei decenii... iată-l tot aici, deși cantitatea de uzură este mare. Nu este ușor să ai emisiuni live zilnic. Mai nou, este live și pe Instagram.

Cu Mircea Badea a crescut o generație. Tinerii care astăzi au 30 de ani au crescut cu el. Trăiește într-un nivel ridicat de stres și consum constant, într-un ritm căruia mulți nu i-au făcut față. La un moment dat, a avut trei emisiuni! A fost singurul om de televiziune care a avut pe mână trei emisiuni pe zi! Toate... live.

Astăzi îl puteți urmări la două emisiuni de pe Antena 3 CNN - „În fața națiunii” și „În gura presei”.

 

La mulți ani, Mircea Badea! 

 

VEZI ȘI: Mama lui Mircea Badea, „pusă” față în față cu un elev care stă toată ziua pe Tik Tok. Ce i-ar fi zis:

https://www.spectacola.ro/mama-lui-mircea-badea-pusa-fata-in-fata-cu-un-elev-care-sta-toata-ziua-pe-tik-tok-ce-i-ar-fi-zis_36916.html

 

VEZI ȘI: Mircea Badea, așa cum nu l-ați mai văzut. Chiar se întâmplă ce vedeți!:

https://www.spectacola.ro/mircea-badea-asa-cum-nu-l-ati-mai-vazut-chiar-se-intampla-ce-vedeti_36908.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel