Zincul: de ce ai nevoie de el când ești răcit și cum ajută sistemul imunitar

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Zincul este foarte important pentru organism, iar lipsa lui poate avea efecte nefaste asupra sănătății. Cercetătorii au studiat îndelung efectele acestui element în organism și de ce avem atâta nevoie de el.

Zincul este un micronutrient cheie de care organismul nostru are nevoie. Zincul îndeplinește mai multe roluri în organism, de la susținerea creșterii și dezvoltării, până la sprijinirea funcțiilor neurologice.

Este, de asemenea, esențial pentru sistemul nostru imunitar, deoarece afectează modul în care celulele noastre răspund la infecții și poate ajuta la menținerea inflamației sub control.

Deoarece este un element (Zn), corpul nostru nu poate produce zinc, deci trebuie să provină din mâncarea noastră - îl puteți găsi în fasole, crustacee, cereale integrale și lactate.

Dacă aveți un nivel scăzut de zinc, puteți găsi tăieturi și zgârieturi care durează mai mult timp pentru a se vindeca, este posibil să aveți diaree și sunteți mai predispus la îmbolnăvire.

De ce avem nevoie de zinc

Zincul poate ajuta la:

Sinteza ADN-ului

Metabolismul carbohidraților

Funcția cognitivă normală

Fertilitatea și reproducerea

Sănătatea oaselor

Sănătatea ochilor

Funcție imunitară

Păr, piele și unghii sănătoase

Zincul este bine cunoscut pentru că ajută la reducerea duratei unei răceli obișnuite, dar poate susține sistemul nostru imunitar și în alte moduri.

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel