Zilele în care Mercur va fi retrograd în 2024 . Cum ne va afecta fiecare perioadă

Data publicării:
Sursa foto: unsplash Sonnie Hiles
Descriere foto: Sursa foto: unsplash Sonnie Hiles

În timp ce fiecare retrogradare are întotdeauna un sens și o semnificație puternică, anul 2024 începe și se termină, la propriu, cu Mercur retrograd, încurajând timpul de reflecție. Există trei date ale lui Mercur retrograd 2024, fiecare dintre ele întinzându-se pe o perioadă de aproximativ trei săptămâni și incluzând faze suplimentare de pre- și post-schimbare.

Mercur este planeta care îți guvernează mintea și care guvernează modul în care comunici, dar și modul în care vorbești cu tine însuți. Are tendința de a afecta chestiuni precum relațiile, călătoriile și orice lucru în care s-a încheiat un acord important, așa că de multe ori se reflectă și în cariera ta.

Deși Mercur are cele mai scurte perioade retrograde, durând doar aproximativ trei săptămâni, el are o fază de pre și post-retrogradare care adesea poate aduce complicații și oportunități. În timp ce semnarea de noi contracte, rezervarea de călătorii sau chiar recucerirea fostului iubit nu sunt sugerate în timpul perioadei de preumbră și retrogradare, faza de postumbră este cea în care te poți simți mai încrezător în luarea de noi decizii, învățând din greșeli și luând această reorientare din partea universului ca pe un semn că te îndrepți într-o nouă direcție pozitivă.

Zilele în care Mercur va fi retrograd în 2024

18 martie - 13 mai 2024: Mercur retrograd în Berbec

Pe 18 martie 2024, Mercur în Berbec intră în faza de preumblare. Pe 1 aprilie, Mercur retrogradează în Berbec până pe 25 aprilie 2024, când începe faza de post-umbră, care va dura până pe 13 mai 2024.

Mercur se va afla în Berbec în timpul acestei faze retrograde, creând o fereastră puternică de oportunități pentru tine. În timp ce prima perioadă retrogradă a lui Mercur în 2024 a fost despre rezolvarea lucrurilor nerezolvate și planificarea a ceea ce sperați că vă va aduce anul, aceasta în Berbec se referă la ceea ce puteți face pentru a o transforma în realitate. Acesta este un moment în care te poți întoarce la planșa de desen a vieții tale, pentru a cerceta opțiuni pentru o carieră, o mutare, o îmbunătățire a vieții sau chiar motivul pentru care ai avut dificultăți în relația ta. Pe măsură ce o faci, este timpul să revizuiești ceea ce ai planificat inițial la începutul anului 2024, astfel încât să poți lua aceste redirecționări din partea universului ca pe o binecuvântare divină.  

Această fază retrogradă a lui Mercur va avea loc, de asemenea, în timpul Eclipsei Lunare din Balanță și a Eclipsei Solare din Berbec, ceea ce o face și mai puternică și probabil va aduce în discuție o oportunitate din trecut pe care o poți profita acum. Concentrează-ți energia pe reconectarea cu ceilalți în această perioadă, fie că este vorba de colegi de muncă, prieteni, familie sau chiar de a începe să faci networking cu mai multă pasiune. În timpul acestei perioade de revizuire, vei fi încurajat să cauți ajutorul celorlalți, ceea ce este diferit de a te lăsa influențat de cineva; este vorba de a te lăsa deschis la moduri noi și mai bune de a face lucrurile.  

Semnele zodiacale cele mai afectate: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. 


Semnele zodiacale cel mai puțin afectate: Zodiacul: Gemeni, Fecioară Săgetător și Pești.

16 iulie - 11 septembrie 2024: Mercur retrograd în Leu și Fecioară

Pe 16 iulie 2024, Mercur în Leu intră în faza de preumbră. Pe 5 august, Mercur retrogradează în Leu până pe 14 august 2024, când Mercur retrograd trece în Fecioară. Faza de post-umbră începe pe 18 august 2024 și durează până pe 11 septembrie 2024.

Această fază retrogradă a lui Mercur aduce o schimbare de energie din Leu în Fecioară. Acesta este, de asemenea, singurul moment din tot anul în care Mercur retrograd nu se va afla într-un semn de foc și, deși este doar pentru câteva săptămâni, este un moment de mișcare și decizii profunde.

Mercur își va începe retrogradarea în Leu, înainte de a se muta în Fecioară, aproximativ la jumătatea drumului, așa că este important să reflectăm la ceea ce aceste două semne zodiacale sunt menite să aducă în discuție în timpul acestei perioade interesante. Leul și Fecioara te vor ajuta să lucrezi prin ego-ul tău care te poate împiedica să profiți de oportunitatea care îți este destinată sau chiar să admiți că există o modalitate mai bună de a face ceva. Este o șansă de a elibera controlul asupra tuturor lucrurilor, trebuind să meargă așa cum ai planificat perfect și de a te împrieteni cu temerile tale, mai degrabă decât să le lași să-ți anuleze dorințele cele mai intime.


Folosește această perioadă pentru a te concentra pe autovalidarea propriilor alegeri, precum și pentru a fi atent la orice mod de autosabotare în care ai putea acționa, deoarece adevărul radical va fi evidențiat. Poți avea sentimente, dar pentru a te asigura că nu lucrezi împotriva ta, este important să recunoști prin ce treci.

Această perioadă retrogradă se poate dovedi a fi deosebit de puternică în relațiile tale, așa că fii atent la foștii care se întorc sau chiar la tulburările din relația ta actuală. Amintiți-vă că adesea, în legăturile romantice, puteți alege să aveți dreptate sau să fiți îndrăgostiți, dar rareori pe amândouă.  

Semnele zodiacale cele mai afectate: Fecioară, Leu, Gemeni și Vărsător. 

Semnele zodiacale cel mai puțin afectate: Vărsător: Vărsător, Vărsător și Vărsător: Rac, Balanță, Capricorn și Scorpion.

25 noiembrie - 15 decembrie 2024: Mercur retrograd în Săgetător 

Pe 7 noiembrie 2024, Mercur în Săgetător intră în faza de preumblare. Pe 25 noiembrie, Mercur retrogradează în Săgetător până pe 15 decembrie 2024, când începe faza de post-umbră, care va dura până pe 2 ianuarie 2025.

Ultima fază retrogradă a lui Mercur din 2024 începe de unde ați rămas la începutul anului. Este important să te uiți unde apare energia Săgetătorului în harta ta natală pentru a putea ști cu exactitate cum te afectează această energie și ce înseamnă chiar pentru ceea ce ești menit să înveți și să parcurgi.

În ultima sa fază din an, Mercur retrograd va avea loc în Săgetător, un alt semn de foc care va fi tema pentru cea mai mare parte a anului 2024. În acest loc, Mercur vrea să vă încurajeze să vă îmbrățișați pasiunea și pofta de viață, extinzându-vă pentru a încerca lucruri noi. Dar pentru că este o perioadă de revizuire și chiar de reorientare, devine mai mult despre a reflecta la cât de mult te-ai deschis la noi experiențe sau oportunități și dacă vezi valoarea de a face ceva diferit.  

Săgetătorul este un semn zodiacal care reprezintă adesea călătoriile, deoarece este semnul căutătorului, iar în timpul sezonului de sărbători, acest lucru se intensifică. Rezervarea de noi planuri de călătorie nu este sugerată în această perioadă și este, de asemenea, important să verifici de două ori orele de zbor sau aranjamentele dacă vei porni într-o călătorie în această perioadă. Cel mai important lucru este să vă acordați mai mult timp, fie că este vorba de luarea unei decizii importante pentru noul an care va veni sau chiar de călătoria acasă de sărbători. Atunci când realizezi că nu există niciodată nicio grabă pentru a face ceva nou sau pentru a lua o decizie, îți oferi și timpul și spațiul necesar pentru a face alegerea pentru care viitorul tău sine îți va mulțumi.  

Semnele zodiacale cele mai afectate: Săgetător, Scorpion, Capricorn și Pești. 

Semnele zodiacale cel mai puțin afectate: Săgetătorii: Săgetătorii sunt cei mai afectați: Rac, Balanță, Taur și Berbec.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel