Zeci de actori din Germania au organizat un protest online împotriva noilor restricţii anti-COVID19

Coronavirus, sursa pixabay/ autor Juraj Varga
Descriere foto: Coronavirus, sursa pixabay/ autor Juraj Varga

Zeci de actori din Germania au organizat un protest online împotriva legislaţiei prin care guvernul cancelarei Angela Merkel dobândeşte prerogative mai mari pentru impunerea de restricţii împotriva coronavirusului, declanşând o dezbatere cu privire la posibilitatea ca multe regiuni ale ţării să intre din nou în lockdown.

Actori de renume precum Ulrich Tukur, Heike Makatsch şi Jan Josef Liefers au postat videoclipuri satirice cu hashtagul #allesdichtmachen, care se traduce ca #închideţitotul, comentând diferite aspecte ale pandemiei.


"Anul acesta am învăţat să arăt cu degetul spre alţii în semn de solidaritate", a spus actorul Martin Brambach în videoclipul său.


"Fac apel la guvernul nostru: Faceţi-ne să ne temem mai mult", a spus la rândul său Volker Bruch.

Parlamentul german a aprobat joi o nouă lege care impune armonizarea regulilor anti-COVID19 pentru zonele în care există 100 de cazuri la 100.000 de locuitori într-o săptămână, notează Agerpres. 

Astfel, între altele, autorităţile federale vor putea impune interdicţii de circulaţie între orele 22:00 şi 05:00, precum şi limitarea reuniunilor private, în ce priveşte practicarea sporturilor şi programul magazinelor, precum şi închiderea instituţiilor culturale, precum muzeele şi teatrele. Iniţial, fiecare land din Germania era responsabil pentru propriile restricţii. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 23 apr 2021, 19:13 | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience