Zece motive pentru care oamenii urăsc Crăciunul. Majoritatea persoanelor simt asta

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Există câteva lucruri care ne pot face să urâm Crăciunul, uneori. 

Toată lumea așteaptă cu sufletul la gură perioada Sărbătorilor, care sunt din ce în ce mai aproape. Timp liber, mâncare bună și familie, acestea sunt principalele cuvinte care caracterizează Crăciunul. Totuși, acest moment din an vine la pachet și cu câteva efecte mai neplăcute, fie că ne place să recunoaștem sau nu. Totuși, trebuie să știi că nu ești singurul care trece prin aceste stări, întrucât majoritatea oamenilor au acest sentiment. 

Studiile arată faptul că și certurile din cuplu sunt mai multe în această perioadă, iar, cel mai probabil, te vei regăsi și tu în câteva dintre motivele de mai jos, notează yourtango.

10 motive pentru care oamenii urăsc Crăciunul 

1. Trebuie să petreacă timp cu socrii

Extrem de multe persoane se simt inconfortabil la a petrece timp cu socrii, pentru că trebuie să-și aleagă cu mai multă atenție cuvintele, iar starea de spirit nu mai e una la fel de relaxată.

Acest lucru nu este simțit doar de tine, ci, adesea, și de persoanele care se află pe baricada cealaltă. 


2. Sunt extrem de multe drame de familie, în această perioadă

Familia pe care de obicei nu o vezi atât de des (sau cu care nu te înțelegi) aduce cu ea o serie de dinamici sociale cu care mulți nu vor să se confrunte. Dacă nu i-ai văzut sau nu ai mai vorbit cu ei de la ultima reuniune de familie, sunt șanse mari să existe tensiuni.

Faptul că te simți obligat să te comporți frumos și să faci conversație cu aceste persoane de care nu-ți pasă neapărat (sau cu care ai probleme nerezolvate) creează o atmosferă de tensiune care se pretează la drame. Chiar și doar în perioada de dinaintea și de după sărbători, anticiparea petrecerii timpului cu ei te poate stresa.

 

3. Prietenii care nu se cunosc între ei pot fi deranjați de atmosferă

Tu îi cunoști pe toți individual, dar ei nu se cunosc între ei, iar în timpul sărbătorilor, toată lumea se va intersecta. Personalitățile amestecate, dinamica necunoscută și geloziile tăcute pot face ca lucrurile să fie atât de ciudate, încât nu vei reuși niciodată să te relaxezi și să te bucuri de petrecere.

 


4. Tensiunile dintre familiile "amestecate" pot crea probleme

Crăciunul după divorț include copii vitregi, noi iubite și iubiți, iar toate aceste situații necesită un set complet nou de abilități de comunicare.

Prea multe situații nespuse și nerezolvate nu fac decât să creeze o vibrație proastă pentru toată lumea.

 

5. Petrecerile de la birou nu sunt plăcute de toată lumea

Petrecerile organizate de Crăciun, la birou, trezesc de foarte multe ori diverse întrebări, precum: „Cum trebuie să mă comport?”, „Pe cine ar trebui să aduc cu mine?”, „Câte băuturi este acceptabil din punct de vedere social să consum?”

Acestea sunt doar întrebările de încălzire, pentru că adevărata provocare a evenimentului este să-ți pui un zâmbet pe față și să te prefaci că ignori colegii pe care nu-i placi sau șefii cu care nu te înțelegi chiar foarte bine.

 

6. Membrii familiei discută adesea despre viața ta sentimentală

Întotdeauna, în momentul în care toată familia se adună la un loc, este prilejul perfect de a se discuta despre viața sentimentală a celui mai mic membru din familie sau a celui care nu este prea norocos în dragoste.

Dacă nu ești într-o relație serioasă - sau nu aduci pe cineva la adunare/petrecere - știi că urmează această interogare enervantă. 

 

7. Cumpărăturile de sărbători sunt obositoare și costisitoare

Certurile pentru locurile de parcare, ratarea ultimului articol de la reduceri, împingerea pe lângă mulțimea de oameni pe culoarul mall-ului... toate acestea caracterizează perioada sărbătorilor. Și, totuși, trebuie să cumperi câte un cadou pentru fiecare persoană dragă în parte. 

 

8. Niciodată nu știi dacă o să faci cadoul perfect

Ce ar trebui să le iau? Este suficient? Este pe măsura a ceea ce îmi oferă ei mie? Ce se întâmplă dacă ei îmi iau ceva și eu nu le iau ceva? Iar social media nu face decât să creeze un sentiment mai profund de "nu am primit suficient" sau "nu am dat suficient". Cu siguranță, aceste întrebări te-au încercat cel puțin o dată, înainte de Crăciun.


9. Să fii singur în timpul sărbătorilor poate fi greu

Sezonul sărbătorilor este adesea deosebit de greu pentru cei care nu sunt într-o relație.

Sentimentele de presiune socială, inadecvare, singurătate sau amărăciune se pot strecura, îndepărtându-i pe cei singuri de festivitățile din această perioadă.

 

10. Certurile și dezamăgirile cauzate de așteptările tale te pot afecta

Dacă nu-i spui partenerului tău ce vrei și ce aștepți în această perioadă (nu doar în ceea ce privește cadourile, ci și în ceea ce privește timpul petrecut cu familia, tradițiile de sărbători, gestionarea timpului, participarea la evenimente, listele de lucruri de făcut, finanțele), vei crea un munte de tensiune acolo unde nu exista - pur și simplu pentru că nu ai vorbit sincer.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel