YouTube a eliminat canalele oficiale ale cântăreţului R. Kelly, condamnat pentru infracţiuni sexuale

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Compania YouTube a anunţat că a eliminat canalele deţinute de R. Kelly pe platforma sa video, distanţându-se astfel de cântăreţul R&B, după ce acesta a fost condamnat pentru trafic sexual luna trecută.

R. Kelly a fost condamnat în septembrie de un juriu federal pentru trafic sexual, după ce procurorii l-au acuzat pe cântăreţ că şi-a folosit celebritatea timp de un sfert de secol pentru a crea un ''sistem'' de exploatare sexuală a femeilor, inclusiv minore.

Au fost eliminate două dintre canalele cântăreţului, RKellyTV şi RKellyVevo, iar acesta nu va mai avea voie să creeze sau să deţină un alt canal pe YouTube, potrivit Agerpres.

Catalogul muzical al cântăreţului va rămâne totuşi disponibil pe YouTube Music, serviciul de streaming audio al YouTube, iar videoclipurile încărcate de alţi utilizatori ai platformei YouTube vor fi în continuare disponibile.

''Confirmăm că am eliminat două canale asociate lui R. Kelly în conformitate cu regulile noastre privind responsabilitatea creatorului'', a precizat un purtător de cuvânt al YouTube.


Melodiile interpretate de R. Kelly au dispărut în mare parte din playlist-urile posturilor de radio, dar sunt disponibile în continuare pe platformele de streaming. Piesa ''I Believe I Can Fly'' a fost timp de mulţi ani una dinte melodiile preferate ce erau difuzate la ceremoniilor de absolvire a cursurilor şcolare.

R. Kelly riscă o condamnare la închisoare de cel puţin 10 ani sau chiar închisoare pe viaţă atunci când sentinţa în acest proces va fi pronunţată, pe 4 mai 2022.

Cântăreţul american Robert Sylvester Kelly este una dintre cele mai proeminente personalităţi din showbiz judecate pentru învinuiri de abuzuri sexuale în timpul mişcării #MeToo, care a amplificat acuzaţiile formulate împotriva sa încă de la începutul anilor 2000. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel