WRS, primele declarații după ce s-a calificat în finala Eurovision: Muzica are puterea de a uni oamenii

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video youtube/ Eurovision Song Contest
Descriere foto: Captură video youtube/ Eurovision Song Contest

WRS, concurentul care reprezintă România la Eurovision 2022, a dat primele declarații, după ce s-a calificat în finala concursului, cu piesa "Llámame".

WRS, reprezentantul României de la Eurovision, a reușit să se califice în finala Eurovision, alături de reprezentanţii următoarelor ţări: Belgia, Republica Cehă, Azerbaidjan, Polonia, Finlanda, Estonia, Australia, Suedia şi Serbia. Acesta a dat și primele declarații după prestația sa, în conferința ce s-a desfășurat după concurs. WRS a ținut discursul cu extrem de multă emoție, mulțumind tuturor românilor de pretutindeni pentru că l-au votat și l-au făcut să ajungă atât de departe.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc tuturor românilor de pretutindeni care au votat. Avem români peste tot, în Italia, Germania, Spania, Anglia, iar aici unde am venit eu este o mare comunitate de români și am simțit că au fost alături de mine și că le e dor de casă. Am realizat că pe scena aceasta, nu este vorba doar despre mine, îi unesc pe acești oameni din toată lumea, care au votat pentru mine amintindu-și de casa lor.

Am plâns foarte tare când i-am văzut pe niște copii dansând dansurile noastre populare. Ei și-au părăsit casa pentru a găsi condiții mai bune, dar lor le e încă dor de țară și încă dansează dansuri populare tradiționale. Am plâns atât de mult.. și părinții mei sunt dansatori de muzică populară. Eu nu cânt în română, cânt în engleză și spaniolă, dar puterea pe care o are muzica este fără limite. Muzica are puterea asta de a uni oamenii.", a declarat WRS în conferința de presă.

Care sunt ceilalți artiști calificați în finala Eurovision

Artiştii calificaţi sunt: Jérémie Makiese cu "Miss You" (Belgia), We Are Domi cu "Lights Off" (Republica Cehă), Nadir Rustamli cu "Fade to Black" (Azerbaidjan), Ochman cu "River" (Polonia), The Rasmus cu "Jezebel" (Finlanda), Stefan cu "Hope" (Estonia), Sheldon Riley cu "Not The Same" (Australia), Cornelia Jakobs cu "Hold Me Closer" (Suedia) şi Konstrakta cu "In corpore sano" (Serbia).

Aceştia se vor alătura în finala de sâmbătă reprezentanţilor primelor 10 ţări alese marţi de către juriul de specialitate şi public: Elveţia - Marius Bear cu "Boys Do Cry", Armenia - Rosa Linn cu "Snap", Islanda - Systur cu "Meo hakkandi sól", Lituania - Monika Liu cu "Sentimentai", Portugalia - MARO cu "Saudade, Saudade", Norvegia - Subwoolfer cu "Give That Wolf A Banana", Grecia - Amanda Tenfjord cu "Die Together", Ucraina - Kalush Orchestra cu "Stefania", Republica Moldova - Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov cu "Trenuleţul" şi Ţările de Jos - S10 cu "De diepte".

Calificate din oficiu în marea finală sunt cele cinci ţări fondatoare Eurovision, grup cunoscut şi sub numele de "Marele 5": Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Germania este reprezentată de Malik Harris, cu "Rockstars", Spania, de Chanel, cu "SloMo", Marea Britanie, de Sam Ryder, cu "Space Man", Italia, de Mahmood & Blanco, cu "Brividi", Franţa, de Alvan şi Ahez, cu "Fulenn".

Finala Eurovision 2022 va avea loc sâmbătă, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional, începând cu ora 22,00, notează Agerpres.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel