Will Smith despre palma de la Oscar: "Mi-am pierdut cumpătul. Treceam prin ceva în acea seară”

Data publicării:
Chris Rock și Will Smith, captură video YouTube
Descriere foto: Chris Rock și Will Smith, captură video YouTube

Will Smith a vorbit despre palma pe care i-a dat-o lui Chris Rock de la premiile Oscar.

În cadrul emisiunii "The Daily Show With Trevor Noah" de luni seară, actorul care joacă în noul film "Emancipation", a vorbit despre ceea ce a determinat izbucnirea sa la ceremonia de decernare a premiilor Oscar din acest an.

Actorul a urcat pe scenă după ce comediantul Chris Rock a făcut o glumă despre soția sa Jada Pinkett Smith, care era rasă în cap, și l-a pălmuit imediat peste față. Momentul a fost televizat și milioane de telespectatori din întreaga lume au privit stupefiați.

Smith, care mai târziu, în acea seară, a câștigat primul său Oscar pentru interpretarea sa din "King Richard", și-a cerut scuze în mod public și i-a cerut scuze lui Rock în urma incidentului.


"A fost o noapte îngrozitoare, după cum vă puteți imagina", i-a spus el lui Noah în ultimul episod al emisiunii Comedy Central a lui Noah, potrivit Variety. "Sunt multe nuanțe și complexități în asta. Dar, la sfârșitul zilei, eu doar... mi-am pierdut cumpătul, știi?".


A continuat Smith: "Treceam prin ceva în acea seară, știi? Nu că asta ar justifica comportamentul meu, deloc. Au fost o mulțime de lucruri. A fost băiețelul care și-a văzut tatăl bătându-și mama, știi? Toate astea au izbucnit în acel moment. Nu așa vreau să fiu."

Starul din "Suicide Squad", căruia i s-a interzis să participe la premii timp de 10 ani ca urmare a altercației, a adăugat: "Am fost plecat. Era o furie care fusese îmbuteliată de foarte mult timp."

Noah, care se pare că l-a consolat pe Smith în seara incidentului la petrecerea de după Vanity Fair, a răspuns: "Îl iubesc pe Chris. Sunt prieten cu el. Te iubesc, dar asta e o porcărie... Știu că, în calitate de oameni de culoare, oamenii de culoare se adună și se întreabă: 'Ce făcea Will? Ce naiba s-a întâmplat?".


"Mulți oameni de culoare au spus: "Ar trebui să meargă la închisoare". Adică, trebuie să te relaxezi", a spus Noah, stârnind un râs din partea lui Smith. "Unii oameni reacționau exagerat, ceea ce i-a făcut pe unii să reacționeze mai puțin."

Mai târziu, în cadrul conversației, Smith și-a amintit că a trebuit să-i explice incidentul nepotului său de 9 ani când a ajuns acasă mai târziu în acea seară.

"Rămăsese treaz până târziu pentru a-l vedea pe unchiul său Will și stăteam în bucătăria mea, iar el era în poala mea și ținea Oscarul în mână și mă întreba: "De ce l-ai lovit pe omul acela, unchiule Will?"".

"La naiba. De ce încerci să mă faci pe mine Oprah?". își amintește Smith că s-a gândit. "Eram ca și cum ar fi fost un dezastru. Nu vreau să intru prea mult în subiect ca să le dau oamenilor mai multe motive de neînțelegere".


Smith își promovează în prezent noul său film, în care joacă rolul unui sclav fugar care luptă prin mlaștina din Louisiana pentru a se întoarce la familia sa. 

Antoine Fuqua, regizorul filmului, a apărat recent lansarea filmului "Emancipation", care vine la opt luni după controversa de la gala Oscarurilor, spunând: "pentru mine, filmul este mai mare decât acel moment".

Fuqua a declarat pentru Vanity Fair că, în opinia sa, subiectul filmului este mai important decât dezastrul de la Hollywood. "Conversația mea a fost întotdeauna: "Nu sunt 400 de ani de sclavie, de brutalitate, mai importanți decât un moment prost?"", a spus el. "Am fost la Hollywood și au avut loc lucruri foarte urâte și am văzut mulți oameni care au primit premii și care au făcut lucruri foarte urâte."

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel